Monday, January 31, 2011

Anak manja berdikari



Jumpa syaidi di asrama.. hantar duit tak cukup,kebetulan plak elok betul nampak dok berkemas rapi katil dan almarinya.. laaahai anakku. best jer mama tgk.. dah tau buat sendiri ya. Alhamdulillah.




Ya Allah.., siannya budak2 ni, habis berterabur jemuran masing2. basuh penat2 alih2 semua basah.

"Syaid.. baju2 semmua yg jatuh tu ada ke baju syaid kt situ?", .. "takdak le mama.. Syaid basuh selai2, kering angkat terus". tak caya jugak .. pergi cek.. betul le.. mmg takdak baju dia kat situ.. :)


"Syaid.. makan ya kek yg mama bawak ni, ajak kawan2 makan sekali tau".. "ok mama".
Lega.. sebelum ni bila selalu nak beri makanan sbg bekal makan kat asrama selalu jer tak mau. Mungkin nak ambik hati mama kali ni kot. Sedap tak nampak kek ni?.. ni le dia banana cheesh cake dari Batam Indonesia, hubby baru balik semalam dari sana.


Lepas jumpa Syaid pergi le Bandar Chukai, Kemaman.. nak cari fail utk Syahmi cikgu pesan suruh bawak esok.. alih2 terpandang le butik kain sutera Trg. Woww terpukau mata tgk salah satu di antara kat situ, belek2 harga memang 2 kali ganda mahalnya dr bandar Kuala Terengganu, mmg byk tul org kedai tu ambik untung. otw nak balik rumah sampai kat trafic light lagi lampu merah niii, fikiran dok melayang terpikat ngan kain sutera merah td. ahh tak bleh kira nanti balik rumah terkilan nyesal ni... Heheh.. U-turn le balik kereta menuju butik tadi.. haha.. beli jugak terus tempah kat situ.. janji minggu depan akan ambik sebab ada dinner pd 8hb ni dengn hubby & jg YB Exco Pendidikan Trg.. boleh le pakai baju baru :).

So hari ni beres utk urusan anak dan urusan sendiri pun dah tercapai dpt kain sutera yg cantik bangat. Alhamdulillah.


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq