Thursday, January 27, 2011

Fasha Sandha dah putus?


Fasha Sandha dah putus?

Eh ye ke ni?.. boleh percaya ke pompuan ni?.. entah nak cari publitsiti lagi ke?.. tp logik gak.. Jejai pergi Japan ngan janda dan familynya sekali pasti akan ada kesempatan dr familynya pujuk balik Jejai ni atau bila tgk muka anaknya yg ciut tu tersangkut blk kat jandanya. Ehmm padan muka Fasha.. Mula2 nafikan tak ada kaitan ngann Jejai.. tgk tak lama apa cerita?.. artis222.. tak habis2 .. Ehh... kenapa aku pun tertulis pasal Fasha ni?.. yelaa.. dr dulu asyik cerita Fasha jer tak habis2 kluar news.. nak salahkan dia sorang tak boleh jugak, si Jejai tu kalau tak layan takkan jadi macam tu. Patutnya org laki kena kuatkan iman dan hati hanya pd isteri yg sorang. Tapi dalam hati ni
dah agak dah pompuan cam Fasha tu ngan mana2 lelaki takkan kekal.. dengan perangainya suka mengoda org jantan, laki org, seksi masyuk.. mana ada pakwe atau suami sanggup tgk isteri dok bertenggek ngan lelaki lain walaupun member2.

Oklah tutup topik Fasha. . Lepas sembahyang asar, susukan anak jap... terus ngadap laptop.. saje nak cek email.. woww banyak btul email prospek. Malam ni kena spend time utk bimbingkan diorg. No problem.. kerja mudah je tu. Semuanya online.. tak perlu nak berjumpa2 pun..

Lepas jemput syaidi di asrama tadi pergi makan sotong celup tepung.. manis ekali sotongnya.. fresh gitu. Anak2 ku pulak memang tak boleh masuk ‘majlis’.... bisingnya ya Allah...tak berhenti bercakap... bila dah berkumpul ngan abangnya ni lagi le gamat suasananya. Tiba2 azan berkumandang dr masjid depan warung, ngah2 kecoh... Syaid tiba2 marahkan adik2 suruuh diam.. “jawab azan”. Sebelum ni mama yg selalu pesan.. kalau azan.. kena diam.. hormatkan azan dan beri salam.. Ehmm... BAGUS.. BAGUS... katanya kat asrama dia mengazankan di surau setiap ahad. Ikut giliran masing2.

Yang lucu plak cerita Syaidi ramai org nak buatkannya sebagai adik angkat, termasuk senior pompuan yg form 5, aduhai... teringat mama zaman mama bersekolah sebaya Syaid dulu pun camtu gak, mama pun ada kakak angkat, tapi abang angkat tak main le.. mama ni zaman kanak2 di control giler2 oleh arwah tok. Keluar rumah pun tak boleh.. nak kemana2 pun kena minta izin betul2, dah arwah selalu bertandang kat rumah tu yg terbatas sikit pergerakan tu sehinggalah masuk zaman bekerja pun masih nak tau kemana pergi kalau tak nampak di depannya... Kalau tak.. jelingan maut la jawabnya. Nak dating ngan abah pun langsung tak boleh.. syarat nak berjumpa kena datang rumah, first dating terus bawak jumpa arwah di kampung.. dating kat rumah (bercinta sekejap jer, terus tunang beberapa bulan terus kahwin).. haha.. lawak2. Tapi memang rasa tak terkilan sangat... arwah tok bila terpandang jer ‘abah’ terus terpikat nak buat cucu menantu. Kata org org tua boleh ‘baca’ seseorg tu. Aku apa lagi senang hati le dapat lampu hijau dr org yg paling aku sayang selain dari makayahku. Tapi tak lama kemudian dalam pertunangan arwah pergi dulu sbml sempat lihat kami naik pelamin. Memang cukup sedih. Semoga roh arwah di tempatkan di sisi org2 yg beriman... aamin. Tapi yang nyatanya tafsiran org tua memang boleh di pakai... aku dan suamiku cukup2 bahagia..dengan di kurniakan 5 org anak dan InsyaAllah.. semoga ada lagi rezeki ku utk dapat lagi anak pompuan. hehe. InsyaAllah.. biar penat sekarang tapi senang kemudian hari. Tua esok2.. meriah dengan anak yg ramai tu le yg syok.. tak kesunyian.. betul tak. Opp tadi pikir nak mengadap laptop ni kejap jer jadi melarat plak. Ok le.. nak masak utk makan malam plak. Mungkin masak spagethi jer.. simple dan cepat siap.ok .. salam semua
Assalamualaikum

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq