Thursday, January 13, 2011

Haa?? tulis blog pun blh dapat duit ke?

Haa??.. tulis blog pun boleh buat duit ke?.. biar betul?

tu le soalan yg terpacak dlm fikiran aku td .. rupanya selama ni tak tau pun bila dok tulis, update n org klik blog kita, boleh dapat duit.. hebat tu. memang selama ni aku ni masih di zaman jajahan jepun lagi. org lain dah ke depan aku masih spt katak di bawah tempurung!.. hahaha.. tp tak terkilan lg .. coz aku punya income masih berterusan masuk akaun dgn biz online aku sendiri. tak kira siang malam waktu tidur, keluar ambil anak tgk2 ada duit masuk, tak perlu tunggu hujung minggu atau hujung bulan. Walaubagaimanapun bila dah ada peluang boleh buat duit melalui blog ni apa lagi... jangan le lepaskan peluang!, gunakan kesempatan yg dah ada di depan mata! hari2 dok update blog, at least ada gak potensi income masuk ikut lain plak kan. best kan.. dunia internet serba cabang boleh buat duit sebenarnya.
Tapi yela... duit .. duit jugak, memang kita semua tak lari drp nak duit222! takde duit.. tak cukup duit... rasa spt tak sempurna hidup!, tgk jiran pakai sofa baru rasa nak tukar jugak dok merayu dengan suami, kesiann suami pening kepala dok melayan habit isteri tersayang tak habis2 nak tukar barangan perabot sedangkan duit cuma `bersyiling` jer dlm poket. Para isteri pun boleh bantu diri sendiri, suami, anak2, makaayah di kampung.. sambil2 buat kerja rumah.. sambil2 masak..dan melayan anak, ambil le masa sejam dua untuk buat income sendiri.. malas nak keluar rumah menjaja nasi lemak ker.. bukak kedai ke, tak perlu!, boleh buat dr rumah jer dgn online.. kalau ada tudung beli borong tu boleh promot di fb ker... ada blog tu slalulah update dan daftar jgn lupa daftar Nuffnang utk buat income!. kalau tak tau nak buat biz online yg mana satu.. boleh jer tgk d biz online blog sini pun ada terpapar! Anda blh pilih jer nak yg modal rendah pun ada, yg tinggi pun ada.. semua ada.. bergantung kpd pilihan anda sendiri yg mana anda suka.

Tapi jangan terlalu fokus kepada keinginan nak buat duit semata2.. nanti kosentrasi kita akn hilang dan tumpuan kita pada keluarga akan terganggu, buat santai jer!.. jangan tertekan dan buat diri sendiri spt terlalu terdesak sgt. cuma SATU kita kena kena beringat.. jangan jadikan duit itu sebagai tuan, jadikannya sebagai hamba kepada diri kita. kita yg mengontrol bukan duit yg mengontrol kite.

Ok itu sahaja utk kali inni, mahu start masak plak.. lepas tu nak ambik anak sekolah than terus ke KMC Kuantan. Nak bawak anak ada appoiment Dr.. (2minggu sblm bukak skolah operation hidung.. ada resdung.. Alhamdulillah... dah sembuh)

Salam sayang utk sahabat/kawan/adik2...
Assalamualaikum

Nak daftar Nuffnang?.. klik di bawah


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq