Monday, February 7, 2011

Dapatkan Geran-Geran Kerajaan Malaysia - RM50,000++



Assalamualaikum...

Geran DanaBelia dari 1MDB baru dilancarkan oleh Dato' Sri Najib Tun Razak pada 21 Januari 2011 baru-baru ini mempunyai peruntukkan RM20,000,000 untuk usulan-usulan yang berunsurkan pembangunan dan penyatuan belia-belia Malaysia. Contoh-contoh yang diberikan adalah:





- Komuniti
- Alam Sekitar

- Budaya, Seni dan Sukan

- Keusahawan

Siapa yang boleh apply:

- Individu warganegara Malaysia berumur 15 hingga 40 tahun

- Persatuan Belia
- NGO berdaftar
Semoga mama telah serba sedikit membantu. :)

P.S: Kalau sesiapa ada e-book  Panduan Menulis Rancangan Perniagaan (Siri Asas), bolehlah baca sekali lagi untuk tackle geran DanaBelia ini. Kalau sesiapa yg belum, bolehlah dapatkan e-book tersebut dengan melanggan Pakej Corporate AleaCorp di www.aleacorp.com/?ref=risya

Jika anda adalah ahli AleaCorp, war-warkan berita geran DanaBelia ini kepada keluarga dan kenalan menerusi refID AleaCorp anda, semoga kita bersama-sama dapat membantu merealisasikan impian-impian lebih ramai orang lagi.

Daripada mohon pembiayaan along... baik le dari kerajaan (cuma along biasanya tak mintak proposal la... diorang mintak anak bini kucing tangan kaki kepala anda je kalau tak bayar...)

kebanyakkan geran ni bukan pinjaman. Tak payah bayar balik.

Masih ada lagi perbincangan tentang pembiayaan/jenis2 geran kerajaan the next post / boleh rujuk jer di sini

2 comments:

izzat mia said...

salam...mcmmn nk apply geran ni???xfhm la...
huhu...thankz...

Kak Eiza said...

sorry izat lmbt reply.. kalau izat berminat jd agen dhl & boleh cuba apply geran tersebut, d samping tu izzat blh menambah pendapatan izzat dngan melantik agen di bwh izzat dgn promot website aleacorp.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq