Saturday, February 26, 2011

Nasi minyak dan yogurt buah




Kemarin masak nasi minyak satu periuk... malam  pula berebut rebut budak2 ni dan kebetulan Kunat dan anaknya pun ada sekali tidur rumah dah 3 hari (suaminya outstation di Medan).. wowww kalau jual di kedai ni tak sampai sejam dah habis berebut org nak beli.. Kunat dok seloroh.  dia pun turut tengok sekali masa mama dok masak   tengahari tu." ehhh laaa simple jer ingatkan susoh!!".  Pastu bila dah siap masak tengok2  yang paling cepat sekali dok tibai dia laa..." ehmm sedappp!". anaknya  dah 4 hari dok hospital tak sihat.. tak sentuh nasi sepanjang tu habis jugak 2 pinggan penangan nasi minyak mamaLuV....  Syaid plak  nampak cam tak puas hati jer..... bila bertanya katanya nak bertambah lagi tapi dah habis  :(.. olohhh lohhh sian pulak mama dengar.  takpe laa... cukup le tu tu, nanti the next day mama buat lagi.

 Ok kalau ada rakan2 nak cuba nasi minyak Trg mama boleh klik di gambar utk dapatkan resepinya.  Nasi minyak mama ni bahan dan cara buatnya mudah jer.. tak susah pun. dan mama pernah postkan resepinya bulan lepas.


Untuk desert plak boleh cuba yogurt buah mama dengan klik di gambar utk dapatkan resepinya



Selamat Mencuba....

2 comments:

Chik Mimi said...

Assalam kak eiza bestnya gabungan nasi minyak ngan yogurt buah tu

Kak Eiza said...

Waalaikumussalam... tq singgah... mimi try le buat yogurt tu sedap tau, nnt takyah le nak beli kat kedai lagi... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq