Saturday, February 12, 2011

Resepi-Jom buat obentou-bekal utk anak ke sekolah



   
Assalamualaikum..
Hai rakan2 sekalian, dah fikir ke apa menu untuk bekal anak ke sekolah esok pagi?.. Mama lebih suka buat obentou jer utk anak2, ikut budaya org Japan suka bawak bentou.. tak kira budak2 ker org dewasa pun bawak obentou. memang best le diorg ni.  Sebenarnya amat bagus kalau kita ikut budaya ini.

  
bukannya apa skrg kos bekalan makanan mahal.. kalau setakat kat sekolah bawak rm2 atau rm3.00 belum tentu cukup kenyang, kdg2 diorg ni lebih suka membeli makanan ringan..mak kat rumah mana tau kan, dok fikir anak kita kat sekolah akan makan nasi lemak ker atau mee keee... mana kita tau.tul tak? so lagi elok bawak dr rumah jer dr air tangan ibu sendiri kan... mana yg sempat masa utk sediakan bentou pagi2 utk anak2 boleh belek post mama..interesting! :)
klik read more utk gambar2 koleksi obentou pilihan mama.....


















 ada lagi bersambung the next post atau klik di sini....

1 comments:

CIK TOM said...

wah siyez nampak sedao n menarik..terliur je tgk :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq