Monday, March 14, 2011

Jalan-jalan Cari Makan

Assalamualaikum....
Sedap tak rasanya bila tengok foto rojak ayaam ni??.. ehmm yummi22.. sedap tau... rasa manis2 dan pedass2 sikit... first time makan kat sini... masa tu kami balik Kuala Terengganu.. tapi bukan rumah mak.. kitaorg satu family ikut hubby ada bengkel di Batu Buruk selama 3 hari.... pagi nak bertolak mama masak nasi berlauk sardin yg telah di order cik hubby kita malam sebelum nak bertolak esokkan harinya... :)

Kalau nak cuba rojak ayam tadi dan nak tau di mana?.. kat sini haa.. hampir2 lagi 5 minit sampai le ke Batu Buruk... nama kedai ni Restoran Nurul Iman bersebelahan tanah perkuburan.  semua order nasi ayam termasuk mama.. nasi ayamnya pun simple jer nampak tapi boleh  tahan le sedapnya.. mama nampak
org2 lain kat situ ramai dok mkn rojak ayam order le jugak nk rasa kononnya.. hehe.. hubby dh sengih2dahh... boleh habis ke tuuu nasi ayam lagi nak muat kt mane hehe.. alaa bangg bolehh..lapar ngat ni.  :)..

Sementara menunggu abah dok bayal bil sempat lagi diorang ni dengan iPad... aduhh... sampai kelabu mata mama, bukannya apa.. mama sendiri pun tak berpeluang nak pegang lama2 :(

Oh ya lupa nk citer.. sepanjang otw balik Ktrg ada 3 kemalangan berlaku serentak waktu yg sama di Marang.. masa tu hujan renyai2... jalan pun mmg jem giler2... rupanya ni haa ada accident. kesian nengok. yg jd jam tu lak pemandu2 lain yg sajer2 slowkan kereta  nk tgk apa jadi kat situ...  :(

Huhh lega.. sampai jugak ke destinasiku.. hehe.. penat dok lam kete lama2 tadi..

Bilik apartment ni memang boleh tahan besarnya.. siap ada meja makan, ruang tamu dan 4 bilik.. 2 utk double, dan 2 lg sesuai utk budak2.. ehh sonoknya kalau ajak ma dan bak dtg tidur sini.. lagipun rumah ma dah dekat... pastu bgtau hubby boleh tak ajak diorg dtg sini... hubby no problem.. calll jer. hehe.. 6 ptg diorg pun sampaiii... so meriah le suasananya pd mlm tu..

Permandangan dari bhg dapur apartment pd waktu malam dan depan balkoni pada siang hari, mengadap pantai... di Sumai Suite Hotel  Kuala Terengganu
huiss.. kusyuknya masing2 dok nengok apa tu????
Ooo berita utama berkenaan berlakunya tsunami semalam di Japan.... hari ni bgtau pasal loji nuklear meletup.. memang terkejut sangat le, kelmarin mak saudara call tanya Japan ok tak..?.. sebab anaknya .. ada kat sana.. perlu balik ke tak agak2nya.. hubby cakap ok takde apa2.. tp bila hari ni dengar loji meletup tu jadi risau jugak.  cousin mama yg seorang lagi dengar kata nak balik jugak... yelaa... bila dah jadi macam ni rasanya tak sesuai dok sana pd waktu ni, keselamatan lagi penting.. main dengan radiasi nuklear ni takut jugak kalau tersebar... staff hubby mama yg akan di hantar ke Japan pada bulan 4 ni pun agak2nya kena cancel jugak nampaknya... diorg ni pun mesti dah mati kutu tak tau nak buat apa... Hubby mama plak Alhamdulillah... tak kebetulan dok sana.. sebab baru2 ni pun baru balik outstation sana..

Syahmi ni lak.. tak habis2 dengan iPad... sian Hana sebelah dok tengok jer.. nak pinjam kena tunggu turn masing2..
Shafik dengan eBooknya.... siapkan homework,  Syaid lak biasa le apa lagi kalau bukan game facebooknya.. alasannya cuti mama tak pe laa... lagipun semua homework dah beres.. ehmm.. ye laa tu. tu jer la alasannya kalau suruh berhenti :(

Petang esokkan kami makan seafood celup tepung di tepi pantai Tok Jembal yang sememangnya femous dengan makanan laut bergoreng celup tepung.. sedapppp dengan dicicah sos ladanya.  sepiring sotong/ketam rm5....  makan sepuas2nya.. sebab balik kpg bukannya selalu., tapi tak bestnya Syaid & Shafik takde.. ikut member pergi Masjid Kristal dan naik bot round2 melihat pemandangan di sepanjang sungai...

So itu ajer cerita dari MamaLuv untuk hari ni, agaknya entry untuk hari ni membosankan untuk di baca kan?......hehe... nanti le kalau ada cerita best lagi mama akan bercerita lagi... hingga jumpa lagi the next post ... salam sayang untuk semua...
Assalamualaikum...


3 comments:

Atsuko Ichirou said...

rojak tu...
sedap kan??lapo nih!!

Kak Eiza said...

:) jom serbu kedai rojak ayam ....

Kak Eiza said...

Atsuko Chan dok nihon ker Malaysia ni?? Kalau nihon pasti lapo negok rojak nii hehhee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq