Thursday, March 10, 2011

Life - aktiviti petang yang sibuk bersama family





Jam dah 4 ptg, dok fikir  nak buat apa utk makan ptg, kebetulan ada adik perempuan, mama panggil kunat.  so terus ajak buat donut tp si adik ni plak nak sangat makan puff sardin pasal baru jer tgk blog mama.luv resepi puff sardin cam best jer.  so bermulalah operasi memasak  dan anak2 plakk  ada aktiviti ptg masing2.

adunan bhn donut...



Selepas di uli

separuh di goreng setengah masak utk di masukkan ke dlm freezer.. utk mkn esok lusa atau tulat..hehe
Sebaik jer hidang atas meja... sekelip mata habis.. wahh22 kelaparan betul masing2...
Ni lak sardin utk buat puff sardin utk si adik yg sibuk sgt nak makan.. mama dan anak2 ni jemu dah baru lagi 3 hari lepas sudah makan...
Ngah2 excited dan baru lembutkan sausegge, isi ketam dan sardin utk buat inti puff tengok2 apa jadi???  roti parattha yg baru di beli pagi tadi ada rupa camni haaaa!! memeranjatkan.... campur nak marah.. dah le beli 3 peket.... aduuuuuuh!!!... geramnyer!, takde rezeki kau kunat nak makan... uhukkk222.. siannnn dia, nampak sangat cam frust!
last2 semua bahan utk inti tadi bertukar jadi roti sardin & roti saussege, yg ni blum di celup telur dan blum di goreng lagi....

Dalam waktu yang sama di luar rumah pula.. Syaid dan adik lelaki, Azmer tolong cuci kereta.  Azmer bercuti 4 hari.. study di politek Seremben...
Cuci elok2 dan bersih ya Syaid..  harap Syaid balik dari asrama jer bleh mintak tolong cuci kereta.. hehe

Syahmi plak tak habis2 dengan iPad mama.. takleh berenggang langsung.. mentang2 esok dah start cuti sekolah seminggu.. seronok sangat le tu...
Ehhh??... ni cam abah ni pun ketagih jugak ke main game.. hehe... hubby mama ni ni benarnya mmg minat sngat dengan game2 semua ni, katanya bleh release tension dr pejabat.. hmmm dengan baju batik pun tak bersalin lagi bahh... ni dah lebih ni..  

sekian untuk entry waktu petang dari MaMaLuv

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq