Tuesday, March 15, 2011

Tutorial tambah pendapatan melalui blog dengan iklan heartbeat.my



AssalamualaikumENtry ni sangat menarik dan mama telah minta izin dari   http://malaysianbloggers.blogspot.com/  untuk c&p entry nya ini untuk  post mama kali ini.  Semoga info ini boleh membantu rakan2 blogger kita yang lain termasuk mama sendiri.

assalamualaikum & salam sejahtera
khas untuk semua blogger. korang nak pendapatan lebih x? ye la, sambil berblog nie, rugi la kalau x menggunakan sebaiknya. korang semua mesti ada blog kan. korang ada letak iklan nuffnang x? bnyak soal pulak aku nie.huhu. sebenarnya aku nak kongsi sesuatu dengan korang. korang pernah dengar heartbeat tak?. ala. syarikat nie cam nuffnang gak. korang just perlu letak iklan diorang kat blog korang je. then,income akan masyuk kalau ade orang klik iklan tersebut. 1 klik korang akan dapat RM0.04. tu untuk klik. kalau korang dapat invate rakan korang untuk join benda alah nie plak, korang akan dapat RM2.00 untuk seorang. sebelum tu korang boleh tengok akaun aku dulu. nie baru 3 hari daftar tau.

 RM67.00 tu... fulamak. gempak tu. x nak join ke?? rugi la kalau xnak join. kepada yang nak join tu, korang leh follow step di bawah nie untuk register blog korang dengan heartbeat.

FOLLOW THE STEP BELOW

1. Mula mula klik iklan dibawah dulu untuk ke website diorang.




2. Then klik Icon Hearbeat seperti yang dibulatkan tu.


3. Klik CREATE ACCOUNT dan isi kesemua maklumat berkenaan.


4. Masukkan Password Email Address then klik I agree HeartBeat's Terms of service then klik continue.


5. Then dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah dibawah.


6. Klik Online Application (seperti yang ditunjukkan dibawah) then isi kesemua maklumat yang diperlukan.


7. Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda. tick i agree and then klik continue.


8. Klik GET A CODE (seperti lampiran dibawah)


9. Copy Code yang anda kehendaki (bertanda merah bulat), ikut korang lah nak letak dia kat mana. kat sidebar ke. kat top sidebar ke. copy code yang sesuai ya.


10. Kalau nak check berapa earning korang. boleh Klik My HB!Affiliate


11. So lepas dah copy tu, macam biasa lah. Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript > paste kan code yang korang dah dapat tadi > saveThen letak lah kat mana korang rasa orang lain senang nak klik. :) 

senang kan? promote heartbeat then you can earn RM0.04 per click.

mintak2 la lepas nie aku dapat tambah pendapat sambil berblog nie.huhu. 


*korang dibenarkan untuk copy dan paste tutorial ini pada blog korang semua
*berkongsi sesuatu yang baik tu dapat pahala tau. =)
p/s: Mama ada bertanya berkenaan dengan iklan nuffnang .. adakah ke dua2 boleh di gunakan?.. risau jugak mana le tau heartbeat ini juga persaingan nuffnang.. so jawapan soalan dr mama oleh slember adalah begini:
akak eiza. heartbeat rasanya tidak menggangu nuffnang sebab saya dah sebulan letak iklan nie. sekali dgn nuffnang. akaun nuffnang saya still Glitterati. =)
Ok.. jawapan yg boleh memuaskan hati mama.. tq cik slumber (tuan punya blog dr entry ini)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq