Saturday, April 9, 2011

Salam rindu dan cerita lawak

 Assalamualaikum..

Salam rindu?.. hi kepada siapa tu ya mamaLUV.  ..?.. hehe kepada siapa lagi kalu bukan untuk pembaca2 mamaLUV di cn.  2 hari tak bukak blog ni rasa cam tak lengkap jer rutin harian.. hehe.  Mama sekarang ada di kampung lagi tetapi di rumah mak mertua, baru sampai dari rumah mak di KTRG (majlis aqiqah Batrisya)

Mama ada cerita best dan lucu nak cerita masa otw nak balik Besut tadi...
tadi singgah le di Masjid Jertih.  Syahmi pula yang dok tahan nak kencing dari dalam kereta tadi dah terhinjit2 pegang si anu nya cari toilet... masuk jer .. terus serbu bukak satu bilik tandas tu tanpa di sedari ada sorang pakcik tua sedang buang hajat Besauu!.. ehh.. adik.. ada orang ni!!... Syahmi yang terkejut keZuT tadi terpaksa terkejar kluar pegi toilet sebelah.. hahaha.. kuahh2222.. kelakar!.. pasti pakcik tu tersentak besau cambne tiba2 ada org serbu main masuk macam tu jer. yelaa salah siapa kan?... pakcik jugak yang tak kunci pintu.. hehe.. mungkin terlupa kot oleh kerana tak sempat cam Syahmi jugak.  Dalam  kereta plak Syahmi bagitau pakcik tu sedang BERAK!.. kha22... siannya pakcik tu.  minta maaf banyak2 ya pakcik.. yang citer detail ni si abahnya yang kebetulan ada di toilet sebelah.. so boleh dengar clear le apa yang  berlaku. :)

so moralnya: nak buat sesuatu tu jangan lupa berhati2...  walau apa situsi jangan suka menangguh2 atau buat ambil tak kisah.. kadang2 apa yg kita tak sangka tu boleh berlaku walaupun fikiran kita alaa... kejap jer, tak sampai seminit dua pun.. INGAT dalam seminit dua pun apa2 pun boleh berlaku!!

3 comments:

miyoko mohamed said...

hahaha..mcm2..mamaluv,u are so caring..like u!...following u..

Kak Eiza said...

tq!, telatah anak2 mama tak kira masa..5 anak 5 ragam.. haha

miyoko mohamed said...

huhu..tol..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq