Friday, April 29, 2011

tension.. bekalan air asyik terputus.



Assalamualaikum

Tension le hari ni, dah le hujung minggu.. semua anak-anak pagi nak makan best2 tgk2 bekalan air plakk terputus, nak basuh baju sekolah lagii, kasut lagii kain bertimbun2.. aduhhh.. memang banyak nak pakai air cuti2 macam ni!.  .. dalam minggu ni dah 3.4 kali asyik terputus jer sampai le ke malam..  uhukkk...penat le, apa2 notis pun xdeee.. at least boleh gak prepair awal2 kumpul air.  hari ni dari pagi sampai ke tgh dok angkut air ke toilet jer berbesen2.. tadah air paip depan yg ada le kluar sikit2.. tangki dah kering.  siannya cik hubby esok baru pulang dr Indon.. uhukk22..

semalamm xde post.. walaupun penat cuba gak satu N3 yg pendek dah le..heheh..

tgh hanya mama goreng nasi jer.. takdak air sayang... kesian anak aku, pagi2 lepas subuh dah kluar ayam kampung nak buat lauk nasi minyak.. ehmm... kenaaa simpan balik lam freezer.. air xdak punya pasal.  baik betul hati anak2 mama hari ni ya... faham jer mama pennat.. "xpe le mama.. nasi goreng lagi sedap... 3.4 kali menambah".  huuuu.. sejuk hati ni mendengar.. penat2 pun xkisah le mama ni janji kalian semua puas apa yg termampu mama buat ketika saat2 ini.


"dah kekenyangan makan nasi.. kite minum susu pulak ya dik Isya".... 

Menonton Merong Mahawangsa... adik yang nak tgk sgt ..sbb pagi ni dia dah nak balik rumahnya... so bila fikir sempat le cik hubby balik esok utk mama tgk sama2.. terus langgan kul 10 malam semalam.. selama 48 jam.

Mak baru sampai, singgah kejapp jer.. uhukk..diorg  nak ke Seremban utk jemput adik dah habis study di Politek.

Spaghetti Bandung kelmarin dulu, time tu  terputus bekalan air jugak.  xtau nak masak apa yg simple.. terus godeng2 buat yang ni jer cepat dan simple

Okay itu jer untuk hari ini.. mama nak berehat le.. tak berlabuh punggung lagi hari ni atas sofaku yg empuk.. dan pingganku yg ramping ni.. cewahh.. hehe perasan.. dah mula seperti nak patah2 angkara dok angkat air berbaldi2 sepagi.  salam terima kasih untuk semua pengunjung mama .. LUV u All!

2 comments:

kakchik@ella said...

kakchik pun tak suka kalo tak da air. tak da api takpa tapi tak leh le lelama. benci!! hihi

Kak Eiza said...

ha.a kan.. tension dah di tahap gabbang doh ni?.. nasib baik xkluar tanduk! uhuk22 ;(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq