Sunday, April 24, 2011

Tips bercuti Bandung - Hotel





Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Mama harap semua sihat...cuti sekolah dah dekat...ada plan bercuti kemana222

Kalau ada yang plan trip ke Bandung dan masih tercari cari hotel disana boleh terus membaca ya..
Mama nak kongsi sedikit info tentang hotel yang dapat kita singgah masa di Bandung nanti..


Selain daripada hotel yang mama telah nyatakan dalam post "Ingin bercuti ke Bandung?...Ini tipsnya...
mama nak update info dan tambah koleksi hotel yang dapat kita singgah masa cuti di sana...

Hotel SENSA
Hotel ini terletak di CIWALK Shopping Mall di jalan Cihampelas dan merupakan 4 star hotel. Di CIWALK shopping street yang moden dengan deretan kedai makan, tempat mainan, kedai2, shopping mall, hiburan spt panggung wayang, karaoke keluarga, games sangat sesuai untuk berehat sambil bershopping. Turun jer hotel boleh terus jalan2 disekitar CIWALK. Sesuai buat yang bekeluarga yang bawa bersama anak2...selamat nak jalan2. Sekiranya mau kedai2 jeans dan barangan kulit juga ada di sepanjang jalan cihampelas. Hotel baru, bilik yang cantik dan sangat sesuai untuk sesiapa sajer:)
Kalau nak shopping di Jalan Cihampelas dan dekat juga dengan area shopping Toko Tiga (area Jeans)




Hotel Carrcadin
Hotel ini di manage oleh KAGUM group dan selain daripada Carrcadin ada juga hotel seperti Golden Flower, Amaroossa, Grand Sereti, Grand Serela, dan Prime Royal hotel. Semua hotel ni boleh booking melalui KAGUM atau direct melalui hotel. Kalau di Carrcadin biasanya ada offer akan dapat kupon shopping di factory outlet dengan nilai hotel tersebut.

Hotel Cemerlang
Dekat dengan Stasiun (stesen Keretapi) dan dekat dengan Pasir Kariker Hyper Square Shopping Area.
Hotel ni jgk bersebelahan dengan HILTON Hotel...ya lah kalau nak dok Hilton pun boleh jgk...:)


Hotel Gemilang juga berdekatan... 

Hotel Asmila Boutique
Hotel Asmila terletak bertentangan dengan famous factory outlet Rumah Mode.


Geulis Boutique Hotel
Hotel geulis (dalam bahasa sunda bermaksud cantik)....terletak di Jalan DAGO dan bertentangan dengan famous factory outlet Blossoms.


GH Universal Hotel
Hotel GH Universal ni mmg cantik dan merupakan 5 star hotel terletak di Lembang area dan dekat dengan famous cafe iaitu Rumah Sosis.



Scarlet Dago Hotel
Hotel yang terletak di famous Jalan Dago yang merupakan kawasan factory outlet di Bandung.



Dalam post sebelum ni mama ada cerita hotel dekat dengan pasar baru seperti Aston, Naripan dan Novotel.
Kalau pembaca nak baca post mama mengenai tips ke Bandung boleh klik link dibawah ya..

1) Cerita Tips bercuti ke Bandung...famous post dalam blog mama
2) Cerita bak makan2 dan shopping di Bandung
3) Cerita pelbagai jenama baju dan shopping di Bandung
4) Gambar2 di  Bandung klik di sini
5) Trip ke Bali klik di sini 
6) Trip ke Jakarta klik di sini 
7)  Trip ke Bandung melalui Jakarta- CIPAGANTI Toyota Alphard


Trip ke Bandung bersama hubby, adik serta cousin selama 3 hari pada 31/5/2011 hingga 3/6/2011..  citer bergambar:
  1. Siri 1 - Hari pertama . di Pasar Baru
  2. Siri 2 - Hari kedua- factory outlet
  3. Siri 3 - Sekali lagi pergi di Pasar Baru dan Rumah Mode
  4. Siri 4 - Factory outlet dan sesi hubby bermain golf di Mountain View Golf Club
  5. Siri 5 - Penat tahap total - pergi spa
  6. Siri 6 - Khidmat pak Supir/driver di Bandung
  7. Siri 7 - Rambang mata memilih kain ela / kain sepasang yang cantik dan murah2. 
  8. Siri 8 - makan.. makannn.. memang mengujakan kesedapanya!
  9. siri 9 - episod akhir Bandung - airport dll
  10.  percutian bersama suami & anak2 di Bandung  10/3/2012 selama seminggu
11. Berfareeda di Kota Bandung 10/3/2012 selama seminggu
  1.  
Selamat bercuti dari mama:)



16 comments:

zippo miller said...

wow ...kebandung kiteeeeee

najihatussolehah said...

wah..cantiknya hotel2 nh...mahal x..

Kak Eiza said...

kalau ada promosi murah le tp kena selalu cek le waktu2nya.. tp nak banding ngan mesia tak semahal kat sini.. zippooo dah nak cuti sekolah.. pergi le.. best tu

AIN said...

salam kak,

saya dah book hotel novotel oct ni...senang tak nak shopping dan nak makan?bawak 2 budak kecil 4&5 thn.....klu beli kek lapis kt kartika sari, boleh ke bawa naik flight?or kena msuk bagasi?Thanks akak.

mamaLUV.villa said...
This comment has been removed by the author.
Kak Eiza said...

Assalamualaikum Ain..

Novotel hotel.. akk br dok nginap sana..., kalau nak shopping dan makan2 ain just bgtau pak supir jer nak pergi makan mana/ jenis makanan sunda ker atau masakan padang atau restoran suriati..pak supir tu akan bwk tmpt2 yg selalu menjadi tumpuan org2 mesia dan pelancong2, dan yg tmp mkn best le akan bawak Ain nanti. kalau Ain nak perkhidmatan supir yg bagus bg akak elok ain ambil no phone Pak Atang ni - No h/p Pak Atang boleh sms terus dari Malaysia +6285221320567

Kek lapis boleh jer naik flight tp tak payah masuk lm bagasi nanti pecah kemek, hand carry jer. Ain.. kek Amanda pun lagi sedap tau... pelbagai brownies ada.. terutamanya coklat dan chees cake.

nak bawak budak ok jer bagi akak.. tapi kalau time nak pergi pasar baru tu tak sesuai le... sebab mmg penat anak2 dok ikut mak ke sana sini, seeloknya kalau ada kakak yg besar tu tunggu lam hotel dan kalau nak selesa lagi elok pergi outlet selamat utk budak. dan nak selesa lagi pergi rumah mode dan bila time lapar depan tu berderet kedai makan... akak ada buat entry pasal makanan yg best kat sana dan menu yg sedap2, nanti Ain belek2 le ya. Tapi Pasar Baru tu byk kain pasang dan telekung yg murah2.. rugi jugak kalau tak pergi situ.

ok Ain.. selamat bershopping dan hati2 beg tangan bila pergi Pasar Baru ya.... ;)

AIN said...

Thanks akak fr the info.

Tula dah book novotel.tapi takut jauh sgt dgn kedai2..kang x happening plak cuti..book kat agoda dpt rate murah..ni sbb baca blog akak lah.he he..jajan amanda bleh bawa naik flight yea..tak kena rampas dgn kastam dia ye?

kak..klu shopping baju anak2 kt mane paling bagus fo?he he byk tanya almaklum 1st time gi.TQ

minah senget said...

Assalamualaikum MAMALUV ..
Datang terjah sini.
X rugi follow MAMALUV,
Penuh dengan pengisian yang berguna untuk sesapa jer.thnks for the info n tips:)
Salam kenal dari MS..
Keep in touch MAMALUV

shaqza said...

assalam..sy terlihat nama pak asep tadi ,sayangnya tak ada foto. Saya nak hubungi Pak Asep, supir saya masa ke Bandung dulu...tapi tak dapat, nombor dah tak ada dlm servis.. tapi tak pasti adakah orang yg sama.

Chepy Kenzi said...

Chepy Car Tour & Travel
DIJAMIN TERMURAH
Cara mudah,aman,nyaman & Murah bertraveling Di Bandung – Indonesia
Melayani berbagai keperluan anda
-Transport /Rental car Start From MYR :
-Hotel Reservation & Discount Start From MYR : 85/Night
-Tour Package Start From MYR : 380/Pax
-Meeting package Start From MYR : 24/pax
-Tour Organizer : Start From MYR : 96/Pax
-Pick up Drop & Transper airport

Hubungi Kami :
Mobile : +6281322511883
Phone : +622 - 95103147
Email : tourbandung833@yahoo.com
Whatsapp : +6283821529157
Website : www.chepycar.com

Terima kasih

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



~MaMa RX SToRYMoRY~ said...

Rindukan ole-ole bandung???
Pre order bagelen @ brownies kartika sari atau brownies amanda
Whatsapp ina 0192633431

tony transport bandung said...

Salam, Jom pegi bandung 235rm per person for 4day 3night (included buffet breakfast, hotel and transport)

Tentative Program Day 1
*Tiba di Bandung airplort (please confirmed your arrival time)
*Pasar Baru trade center
*Lunch & Check in Hotel
*Toko Tiga (Branded Jeans)
*aria jeans
*depasion factory outlet kain potong
*Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men Gallery, The Stamp,Terminal Tas,oases dan The Secret )

Day2
*Gunung Tangkuban Parahu
*floating market
*Ciater Hot Spring
*lunch at kampung daun restaurant
*Kebun Strawberry and tea park
*Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Jalan Dago area (Grande, Episode, level, mark and stewards,ralf and launrent, gossip,level, etc)

Day3
*kawah putih crater/trans studio indoor themes park
*rengganis crater
*situ pattenggang lake / paris van java shopping mall / cihampelas street / ciwalk shopping mall
*rumah kain sulam taman kopo / rumah kain sulam dan telekung pesona
*cibaduyut-shoes and jacket leather original


Day4
*check out hotel *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda) *paris van java shopping mall
*Airport transfer

Term and condition
*included transportation for 4day3night type kereta 7 seater all included
*included 3 room deluxe ~king bed size/twin hotel 3star also include free buffet breakfast *rate is not included entrance fee
*Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
*rate 6 pax~235rm per person kalau 4 pax~275rm per person kalau 2pax~395rm per person
*not included lunch and dinner
*not included ticket flight and airport tax
*we dont need deposit~all payment at last day in bandung
Mbtsholiday.890m.com
facebook fanpage : MBTS Mutiara Bandung Tour & Transport Solution
*for fast response whatapps +62 858 6137 8328 (Mohd Tony MBTS Holiday)

chepy car said...

Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah !!

Assalamualaikum ..
Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

#Pakej dikekalkan sampai 2015 :)
Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
Termasuk Hotel/guest house & Transport

1). Budget pakej Full Board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 320/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 380/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 420/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 1
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

2). Star Pakej Full board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 380/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 430/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..515/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 3
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

Itinerary tour
1). Hari pertama (pick up airport) Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

2). Hari kedua (jom shoping belah belah) Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

3). Hari ke tiga (jom cari peranginan) Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

4). Hari ke empat (sayonara) Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

Group yang sudah kami layani :)
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain
Terima ksih atas kepercayaan tuan & puan semua

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Whatsapp : +6283821529157
Emai : tourbandung833@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com


Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager
Owner Rose Villa Guest House

chepy car said...

Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah !!

Assalamualaikum ..
Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

#Pakej dikekalkan sampai 2015 :)
Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
Termasuk Hotel/guest house & Transport

1). Budget pakej Full Board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 320/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 380/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 420/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 1
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

2). Star Pakej Full board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 380/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 430/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..515/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 3
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

Itinerary tour
1). Hari pertama (pick up airport) Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

2). Hari kedua (jom shoping belah belah) Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

3). Hari ke tiga (jom cari peranginan) Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

4). Hari ke empat (sayonara) Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

Group yang sudah kami layani :)
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain
Terima ksih atas kepercayaan tuan & puan semua

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Whatsapp : +6283821529157
Emai : tourbandung833@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com


Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager
Owner Rose Villa Guest House

Baladewa Tour said...

Bercuti ke Bandung.... 3D2N RM200 | Sesiapa yang yang ada perancangan untuk bercuti ke Bandung, boleh hubungi baladewatour +6282216910022 (prefer whatsAap).

Percutian ke Bandung 3D2N RM200

Bandung trip Itinerary tour 3 hari 2 malam: est tiba pagi pulang petang.

Day 1 - Welcome to Bandung kat Bandung airport (cadang tiba 8.00 am) terus shopping kat Pasar Baru Trade Center, lunch at local restaurant, shopping jeans kat Toko TIGA, terus bandung utara kawasan shopping area Riau, Dago dan setiabudi macam The Summit, Heritage, Stamp FO, Grande, Episode, Blossom dan factory outlet lain yang masih satu kawasan, dinner kat local restaurant, dan check in Hotel.

Day 2 - After breakfast at hotel (8.00 am) go to tangkuban parahu (sila tengok gambar post ni), terus De'Ranch, terus Rumah Mode dan factory outlet lainya, get lunch at Rumah Makan Mang Engking 9One of the best sundanese food), shopping kat Cihampelas, get dinner at local restaurant, back to hotel.

Day 3 - After breakfast (8.30 am) terus kartika sari untuk beli oleh-oleh kek khas Bandung, jika masih sempat boleh pegi Pasar Baru lagi, lunch at local restaurant dan terus airport Huseinsastra negara Bandung tok check in Flight. terima kasih.

yup hanya RM200 je.. jom pegi Bandung jika berminat sila contanct.. kami juga ada pakej lain 4D3N etc..

konsultasi percuma : WhatsApp +6282216910022
sila kunjung web kami
www.tourmalaysiabandung.com
www.baladewatour.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq