Tuesday, May 17, 2011

bagiku ini merupakan Hadiah teristimewa!

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hari ni merupakan hari yang istimewa dan mengejutkan. WOww memang hebat laa.  Balik jer hubby dari KL.. depan pintu rumah dah ternampak bungkusan hadiah besar sebesarnya berbanding hadiah2 yg lepas... eiii ni tak sabar nak bukak ni!  bukan tu ajer.. ada lagi dengan ionboard pun besar ... aishhh bersungguh betul cik abg beli ionboard sebesarnya ni bwk balik dr KL, apa mimpi ni??

mamaaaaaa... SELAMAT HARI IBU!... tersenyum2 hubby ngan anak2 tak sabar nak tengok mama bukak hadiah tu.. sajer nak tgk reaksi mama camne kann.. kannn...

Ya Allah.... Terima kasih semua....


 MamaLUV dapat ion Tefal.... yg sememangnya boleh menjimatkan lagi masaku di bilik pengurusan pakaian selepas ini.  apa taknya.. ion ni dah sekali gosok terus zapppp...... siap! tak kira jeans ke apa ke semuanya dah jadi mudah bagiku sekarang!


uhuu.. lupa nak snap sblm koyak bungkusan ni td.. excited ngat nak tau apa punya pasal.. hihi..

????...??????





Belek2 kotak nak tgk harga.. sekali lagi memang terkejut giler dibuat cik hubby kite ni... Ya Allah.. sepanjang hidup aku xpernah terjumpa iron semahal ni.. abg apa mimpi belikan mama iron yg sebegini mahal??..??..



Gara-gara yg lama punya banyak buat masalah  penyebab mama dapat hadiah ni tau.. ihik!!....


 Aku masih tak puas hati tgk harga tu. "Yankk.. apsal beli mahal sangat??..  tak mintak pun belikan sampai beribu.. "  "dah yank cakap nak iron yg sekali gosok terus sHaRp  so abg suruh le awek sogo tu tunjukkan yg paling mahal dan sekali gosok terus cantik!".   Takpe le.. utk jimatkan masa.... kalau dulu ada bibik yg buatkan semua tp skrg dah takde  kena tukar le ion lama tu, dah teruk sgt dah dikerjakan  bibik!.  dalam hati aku kalau dapat di bibik aku ni tak sampai sebulan ni boleh hancuss nii.. sbb kerjanya sememangnya kasar dan ganazzz..





p/s :   Syaid yg baru pulang dari asrama yg di jemput abah tadi.. turut tersenyum  sengih manjang jer kat mama ni, mungkin lawak tgk mama  kot..     " ehh apa ni syaid??"    ..... tiba2 syaidi pun hulurkan sesuatu untuk mama.. .. Laa.. SYaidi pun ada hadiah untuk mama?..??.. .. apa hadiahnya episod seterusnya selepas ini...........

6 comments:

anymz said...

amboi beso gedabaknya ion..bestnya..tahniah dpt adiah..lepas ni mesti rajin mengion baju kan?..silap2 baju tido pun boleh ion gak..hehe

mazia said...

so lepas ni bleh lerrr I antar baju2 kat rmh U. Bleh bukak kedai ion ape....he...he...he....

Kak Eiza said...

bila anymz sebut baju tido pun gosok baru teringat time bibik lama dulu sampai spender anak2, stokin di gosok.. patut le berjam2 kalau time mengosok baju.. semua mde nak gosok.. aduss!

Mazia : silakan... kedatangan mazia di cni amat2 di alu2kan.. boleh kite buatkan nasi minyak trg.. jamu2 selera sambil minum smoothie durian belanda...

e y r a . t a j u d d i n said...

wah! bestnya.. i selalu usha tefal iron tu... nanti share the great feelings of using it in next entry n tag me in ya? he he he :D

tp sure seronok kan.... oh i love tefal!

Kak Eiza said...

tefal iron memang best sngat sampai anak sulung tu dok sibuk nak tlong ion baju sebab mudah dan cepat .. amat2 menjimatkan tenaga dan masa.. sluar jeans dan sluar golf yg sepayah2 nak gosok tu pun sekali harung jer terus siap.. mmg teruja!

e y r a . t a j u d d i n said...

wahhh memang best. berbaloi-baloi! suke suke suke :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq