Monday, May 2, 2011

Nasi minyak Ayam Kampung


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Apa khabar?.. sihat.. kelmarin cuti hari pekerja.. woww.. memang jem giler le atas jalan.. mak dari Temerloh dari jam 12 tengahari hingga 1.00 malam baru sampai rumah di K.Terengganu, hampir 13 jam tau... Ya Allah.. kesiannya kat mak aku, pagi ni call mak.. dok baring pasal sakit belakang yg teramat sangat. sedeyy plak mama dengar.  Oh ya gambar nasi minyak kat atas tu mama buat 2 hari yang lepas sebenarnya, pasal tak tau le nak tulis apa hari ni so dok gantung gambar ni jer laa ya.. hehe.  Lauknya  pula mama guna ayam kampung 1 ekor.. memang sekejapp jer habis di ratah anak-anak... memang yum222.. sedap!.... kalau nak resepinya boleh klik di sini...sebabnya mama dah pernah dah berikan resepi nasi minyak yang bulan yang lepas2 dulu..   cuma kat sini  di tukar guna ayam kampung jer, mama guna pressure cooker.. cepat siap masak dan ayam pun memang empuk giler2.

Pressure cooker ni memang tahan lama,  dah 5 tahun mama dok pakai.. beli di Japan.  memang berkualiti dan tahan lasak.

Okay pengunjung mamaLUV di sini,  kalau terasa nak makan nasi minyak org Terengganu boleh le cuba try esok2 atau hujung minggu ni... kalau mama masak masa sejam jer dah boleh makan tau.. simple jer.

Selamat mencuba

3 comments:

anis asliza said...

saya memang selalu gak masak guna presure cooker..terutama bila masak daging..cepat empuknya..

zippo miller said...

Siap bg Resepi lagi hahah...tapi tgk gambar nampak sedap la

Kak Eiza said...

zippo ...suh le kakak tolong masakkan.. lama xdengar khabar??..???...

Anis.. pressure cooker ni mg xlengkap kalau takde zaman moden ni kat dapur kan... kalau anak kecil kt rumah tu slalu terkejut time bunyi kluar 'wap''.. ingatka bunyi apa ntah.. hahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq