Tuesday, May 17, 2011

surat cinta anak mamaLUV


Assalamualaikum...
Mama nak sambung entry pagi tadi masih lagi pasal hadiah hari ibu yg mama terima dari suami dan anak2.  kalau N3 tdi  about dari Mr hubby skrg mama nak gantungkan surat cinta dari anak mama pula.. dr Syaid.. (tapi dah minta kebenaran syaid boleh ke mama nak gantung di sarang mamaLUV, manalah tau syaid malu ke.. hehe,  "boleh ajer demi untuk mama".. heheh.. tq cayang!.. at least mama boleh tengok lagi esok2.. sebab time mama baca tu pun menitis air mata mama ni rasa suke sangat... tq dear!.


 
belakangg??... ??... bersambung yaa.. heheh...




 tq Syaid..... baca sekerat pun dah berkaca mata mama ni.. terharu sangat. ... :)

 Hadiah yg amat bermakna untuk mama.. selain dari hadiah abah tadi... muuuah u all!

Yang ni pula dari my super hero mama di rumah.. siapa lagi kalau bukan Syahmi.. nakal2 pun ingatt jugak ye nak berikan mama surat cinta ni.. muuaahhh! tq sayang!

bahasa pun masih lagi ikut susunan Japan language, ayat terbalik.. haha..

Tahun ini takde kek sebab abah pun xde, syaid pun di asrama.. so mama hanya tayangkan kek yg tahun lepas punya.. hehe





 ehm... yummii22... sedapppp!




ada sedikit pantun untuk anak2 mama tersayang   :)

Ada padi adalah beras
Memasak nasi dan juga laksa
Ada budi adalah balas
Orang berbudi kita berbahasa

Subur sungguh buah kelapa
Daunnya lebat bertali-tali
Ikutlah nasihat ibu dan bapa
Bercakap bohong jangan sekali

Berjalan bersama anak Serani
Singgah di kedai membeli roti
Prinsip hidup orang berani
Tiada jalan yang tak  dapat dilalui

Beli gula berkati-kati
Bawa berjalan berhati-hati
Jika mahu iman subur di hati
Elakkan takbur, hasad dan dengki..

Mama tau Syaid pasti suka pantun ni  dan  mama tau memang syaid suka membelek diam2 blog mamaLUV yg tak seberapa ini.. belajar elok2 ya.. tak usah pedulikan gangguan hantu2 di asrama tu, kuatkan iman pasti mde tu pun takkan berani nak dekat... 

salam sayang dari maaLUV utk u all...

8 comments:

Miecyber said...

Omedetou gozaimasu...

THE SPIRIT OF RACHEL CORRIE

Kak Eiza said...

doiteshimashite..... ;)

BUNGA said...

salam ziarah..
bestnya dapat surat cinta dari anak.. kalau saya, saya gantung kat dinding lagi.. hehe

Kak Eiza said...

dah gantung juga dalam almari ;)

e y r a . t a j u d d i n said...

sweet letter... touch my heart also.

Kak Eiza said...

;)

アヌム ちゃん said...

sweetnyeee :) mesti rasa sangat terharu kan~

Sudi2 la visit me @ frommetoyou eh..arigatou..(^____^)

Kak Eiza said...

Arigatou..アヌム ちゃん:)
Dah melawat...natsukashi cerita pasal makan maguro kat Mie....bestnyeee!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq