Thursday, May 5, 2011

Tips ke Bandung ikut Jakarta - CIPAGANTI Toyota Alphard

Assalamualaikum

Sudahkah anda membaca post mama terdahulu tentang tips bercuti ke Bandung??
(N3 mama sempena cuti sekolah tak lama lagi...)






Malam ni mama nak share satu lagi tips yang amat bagus buat traveller yang ke Bandung melalui Jakarta. Kalau kot Jakarta banyak kelebihan jugak sebenarnya. Antaranya boleh singgah Jakarta dulu..shopping di Mangga Dua. Ataupun bagi yang mahu terus ke Bandung, kelebihannya sudah pasti tambang kapal yang lebih murah, ini kerana melalui Jakarta banyak flight...air asia, Mas, KLM...so boleh pilih harga yang terbaik berbanding melalui Bandung yang hanya 4 flight sehari (iaitu air asia dan Mas jer).

Kalau naik KLM (Royal Dutch Airlines) sangat bagus kerana flight airbus yang transit di Malaysia dari Amsterden ke Jakarta. Tambangnya hanya RM357 (pergi dan balik)...yang termurah setakat hari ini. Kalau Air Asia tambang murah pun tak murah kalau beli last minit...KLM tak kisah beli bila2 pun harga tetap murah. Tapi ingat hanya satu beg sajer dibenarkan maka hati2. Kalau ada dua beg,  wrappig di airport biar jadi satu beg baru tak kena charge lebihan bagasi.

So bila naik KLM melalui Jakarta perlu pengangkutan lain ke Banndung spt teksi, bas dan keretapi. Pesawat KLM akan sampai Jakarta pada jam 5:20pm waktu Indonesia. Mama cadangkan guna khidmat CIPAGANTI Travel ke Bandung.


CIPAGANTI travel dari airport (bandara) Jakarta ke Bandung setiap jam ada. Kenderaan yang digunakan adalah Toyota Alphard yang amat selesa. Toyota Alphard ini hanya akan membawa 5 org penumpang saja...makanya tak diakui sememangnya sungguh selesa!..kalau travel setakat 2~3 orang baik naik Cipaganti ni ke Bandung. Tambangnya hanya RM70/orang (IDR200,00). Kalau ambil teksi mahu kena dalam IDR800,000 atau lebih bergantung pada jenis teksi.

Cipaganti dari bandara Jakarta akan ke Bandung mengambil masa 3 jam. Kul 9 malam dah boleh sampai Bandung. Cipanganti akan ke BTC (Bandung Trade Center), Jalan Cihampelas depan Aston dan sebelah Sensa Hotel di Ciwalk (Sila baca bak hotel)  ataupun turun di Jalan Braga kalau sesaper yang menginap di kawsan Pasar Baru spt Aston Braga, Golden Flower Hotel, Naripan hotel dll.

Mama harap dapat membantu kawan2 yang nak guna travel cipaganti sekiranya ke Bandung ikut Jakarta. Oh ya kalau nak ke airport jakarta dicadangkan bergerak dari Jalan Braga jam 12 tghari ataupun di Jalan Cihampelas Jam 12:30 tghari sekiranya flight KLM. Pesawat KLM akan berlepas 6:50pm dari Jakarta. Satu lagi jangan lupa Jakarta airport tax IDR150,000 kena simpan duit rupiah ya:)

Cipaganti Office:- 
BANDUNG BTC Bandung Trade Center (BTC) LGF Blok B Jl. DR. Djunjunan No. 143 149, Bandung, Jawa Barat. 022 - 612 6650 (hunting)
BANDUNG MTC Metro Trade Centre Kav.A-31 Jl. Soekarno Hatta No 590 022 - 753 7652 / 022 - 9117 3030
BANDUNG CIHAMPELAS Cihampelas Point - Jl. Cihampelas, Bandung 022 - 9117 3232, 9188 8699

Sumber dari : Suami mama yg baru pulang dari sana di atas urusan kerja pada minggu yang lepas :)

Selamat mencuba:)

Tips bercuti ke Bandung - disini
Tips bercuti ke Bandung - Sambungan di sini
Tips bercuti ke Bandung- Part akhir klik di sini
Utk melihat gambar di Bandung klik di sini
Utk memilih hotel klik di sini
Trip ke bali klik di sini 
Trip ke Jakarta klik di sini 


Trip ke Bandung bersama hubby, adik serta cousin selama 3 hari pada 31/5/2011 hingga 3/6/2011..  citer bergambar:
  1. Siri 1 - Hari pertama . di Pasar Baru
  2. Siri 2 - Hari kedua- factory outlet
  3. Siri 3 - Sekali lagi pergi di Pasar Baru dan Rumah Mode
  4. Siri 4 - Factory outlet dan sesi hubby bermain golf di Mountain View Golf Club
  5. Siri 5 - Penat tahap total - pergi spa
  6. Siri 6 - Khidmat pak Supir/driver di Bandung
  7. Siri 7 - Rambang mata memilih kain ela / kain sepasang yang cantik dan murah2. 
  8. Siri 8 - makan.. makannn.. memang mengujakan kesedapanya!
  9. siri 9 - episod akhir Bandung - airport dll
  10.  percutian bersama suami & anak2 di Bandung  10/3/2012 selama seminggu
11. Berfareeda di Kota Bandung 10/3/2012 selama seminggu
  1.  

20 comments:

miyoko mohamed said...

mamaluv...miyoko xreti nk buat header ler..mcm mane nk buat header blog ek..xretiiiii..

Kak Eiza said...

miyako design pakai photoshop atau paint software (or apa2 photo editor)...bila siap upload ke blog miyako:)

Unknown said...

Saya pun akan naik KLM ke Jakarta 28 Dec 2011 ni, tambang dapat RM363 :)

Kak Eiza said...

Selamat bercuti:)

lina_pg said...

assalam kak eiza, kalau guna khidmat Jack Tours utk transport ok tak?kak lina try cari respond customer xjumpa lak.CGK-BDO IDR350K

Kak Eiza said...

wsalam.. minta maaf kak.. kalau Jack tours saya tak tau... tak pernah guna service dia lagi. tp akak try le... 350 tu dah ok kot... akak cuba tanya dorang kereta apa yg diorg guna dan bayaran tu termasuk semua sekali ker.

lina_pg said...

kak eiza,
kete jenis Kia Pregio package termasuk driver, feul, tol, parking n driver meal...Nmpk macam ok.Tp so far xjumpa respon pelanggan.Tu yg tanya kak eiza kot2 tau pasal service depa ni.
Thanks
kak lina pg

Kak Eiza said...

ok dah pakej tu, sbb dah termasuk semua ... ;)

Unknown said...

salam.. nak tnye.. kalo nk guna servis cipaganti tue kene booking dlu ke? ke mmg ader org tunggu kat airport jakarta??

Kak Eiza said...

wsalam...tak perlu booking...pergi kaunter dia dan beli tiket jer..:)

miss $h0rty said...

salam mamaluv,klo dari bandung xde ke cipagati ke jakarta. sya nk ke bandung lagi nov ni (second trip, jadi igt kli ni nk round jakarta skali.cuma xtau cra plg murah n bgus nk ke sana. saya sorg aje,tp igt nk mntk kwn sya yg study d bandung temankan ke jakarta.jdi kira dua org la.

miss $h0rty said...

klo pegi jakarta sehari saja cukup?utk shopping saja

Kak Eiza said...

Kalau di Bandung Cipaganti ada...tmpt naik area Braga ataupun di sebelah Aston Hotel Jalan Cihampelas....boleh walkin situ dan naik sana....

Sehari shopping Jakarta cukup kalau tak banyak barang nak beli...sebab biasanya rabun mata nak memilih...kalau 2 hari biasanya cukup...sbb biasanya hari pertama slow skit nak banding2 harga tu:)

C_puTCaRaMeLo said...

Kalau naik KLM,airport LCCT or KLIA?

CT & Farah said...

Hrg rm70 seorang tu utk kanak-kanak skali ke?

adrianiku said...

FYI NEED SUPIR IN BANDUNG?

RENTAL CAR IN BANDUNG NEW AVANZA 2013
1 CAR FOR 6-7 PEOPLE

PAKET MURAH A DALAM KOTA : RP 450.000 / 136 RM
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH B LEMBANG AREA : RP 500.000 / 167 RM
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH C CIWIDEY : RP 600.000 / 182 RM
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH D GARUT : RP 700.000 / 213 RM
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH E JAKARTA - BANDUNG : RP 800.000 / 243 RM
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN


NEED HOME STAY
NEW PAKET CARS + HOMESTAY = RP 900.000 NETT / 273 RM
INCLUDE :
> STAY FOR 2D/1N HOUSE IN PESONA BALI RESIDENCE ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
> 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
> FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
ym : adriani_ku@yahoo.com
email : adrianiku@gmail.com
PIN BB : 28914414 / aul
cp : aulia

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

bercuti murah kat bandung said...

sallam..
Tuan/Puan..

Kami dari BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT
menawarkan sewa kereta murah dan service ok!
untuk melancong di bandung dan di jakarta..
kami juga memiliki driver yang berpengalaman di bidang pelancongan,
dan kami juga menjamin ke selesaan kereta nya..
harga kereta yang kami tawarkan :

-toyota avanza
-suzuki APV
-daihatsu luxio
-suzuki ertiga
-kijang inova
-KIA Pregio
-toyota HIACE
-KIA Pregio
-ALPHARD
-HYUNDAI H1
-isuzu ELF (15 seat)
-isuzu ELF (19 seat)
-mini bas (25 seat)
-medium bas (35 seat)
-big bas (45 seat)

Harga dijamin berpatutan dan jimat tentu dengan service yg tetap memuaskan hati..

harga kereta tersebut sudah termasuk :
-minyak/petrol
-parking
-tol
-driver meal
Per hari nye kereta boleh guna dari pukul 08AM hingga 10PM

kami juga menyediakan pakej hotel + transport seperti :
3D2N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

4D3N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

5D4N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)
**jangan ter agak-agak bila Tuan/Puan menginginkan pakej yang sesuai bajet..

Group yang telah kami layani adalah dari :
- Kelab Proton Malaysia (boleh tengok tak FB)
- UITM Malaysia (boleh tengok tak FB)
- TV3 Malaysia (boleh tengok tak FB)
- rombongan group shopping dari Brunei Darusallam (boleh tengok tak FB)
- etc

Service inshaAllah memuaskan, sila tengok pelbagai testimoni2 dari bermacam client kami dalam halaman facebook kami

hotel yang kami sediakan ada option 2 star/3 star/4 star bergantung sesuai keinginan, semua type hotel confirm with free breakfast buffet, wifi dan facility hotel lain nye

"YOUR COMFORT AND YOUR SATISFACTION IS OUR TRADITION"

Sila lawari TIPS BERCUTI JIMAT KAT BANDUNG, GARUT, BOGOR DAN JAKARTA

untuk mengenai pakej selengkap nya,Tuan/Puan boleh hubungi kami kat :

whatsapp : +62 83821789103
call : +62 8812057848
email : bandungamanahtour@yahoo.com
FB page : BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq