Monday, June 13, 2011

Bandung siri ke 5 - penat tahap total.. cari Spa



ASSALAMUALAIKUM WBT

tIME NI Badan dah mula sengal2, lenguh2.. dan dah jadi seperti separuh robot.. apa lagi kena cari spa gak jawabnya nii.....Akar Spa terletak di Jalan Dago dekat dengan factory outlet nama glamour......singgahhhh sini


Akar Spa ni murah jer hanya massage jer rm30.. tanpa sauna dan bath...tapi massage dia memang professional...baguss dan hilang lengguh seluruh badan:)

Tapi hari pertama Muriati Spa di Jalan Cihampelas (kalo tak salah)...Yg ni pula terpaksa
pergi jugak sebab time tu dah kul 9 malam.. spa lain pun dah nak close.  hanya buat reflexology.. janji esok boleh berjalan dengan enak kembali.. hehe







Dekorasi spa ni memang dasyat.. banyak sekali patung donkkk... ish22.. xpe le.. setakat nak urut kaki tu gak.  tgk muka mamaLUV pun dah cam ikan busuk dah...  haha.. penat222.

Tapi esokkan kami pergi ke satu spa.. Roggers Massage di Jalan Dago..sbb penat shopping di outlet jalan Dago. kat sini memang best dan nyaman sekali.... mama ambil Romantic package, woww.. best!.. segarr sekali badan ni di buatnya.. nak tau harganya boleh tgk kat bawah.. tahun yg sebelum ni pergi tempat murah2 jer tapi yang ni fuhhh mahal le jugak.... badan nak kena manjakan jgk hehe...tapi takde le semahal di Malaysia.. boleh pergi lagi kalau sesape nak try.,memang bagus dan enak :) Tapi hati-hati masuk Rogers Spa bukak pintu tengok belah kiri dan kanan jangan sampai terjatuh sebab ada lubang air (kira dekorasi yang sedikit bahaya bagi mama...kalau tak tengok bisa jatuh donkk). Rupanya benar kata org Spa, ramai org Malaysia yang jatuh...cuma jatuh basahlah katanya....so hati2 ya lihat kiri kanan hehhe jangan sampai jatuh:)







Ni le tukang urut mama... lupe nak tanya nama.. hihi, time di urut tido jer xsedar dunia... adik plak dari sepanjang massage bersembang jer.. paham jugak dialet indonesia budak ni.. Oo logik le.. tiap ptg tak miss citer2 Indonesia.. haha


Lepas urut.. minum tea dahulu di cafe & loudge tingkat 3 bangunan sama.. hubby sedang menunggu2 di situ.. hehe... caya ar hubby..  sanggup menunggu berjam2 xnak tgk bini penat semacam... ni buat tahap cayangk bangat sih. hihik (loghat citer Indon hehe)

di hadapan pintu masuk Rogers Massage (negok kiri tu ada air tp nampak hitam jer)

Okay.. jumpa lagi episod seterusnya mama akan sharekan gambar2 kain ela yg cantik2 punya.. memang berambanggg mata kami di buatnya dengan harga yg murah2 tak setanding di Malaysia.. tapi sebijik boleh dapat kt sini, ye laa.. kat sini pun kebanyakkan ambil kat Bandung gak...  :)


Topik Post Bandung
 Trip ke Bandung selama 4 hari pada 31/5/2011 hingga 3/6/2011..  citer bergambar:
PANDUAN/TIP KE BANDUNG
  1. Tambang murah AirAsian, Hotel dan Teksi.
  2. Shopping - (TShirt berjenama, Jeans Centre, Masagge di Spa, Beg tangan dan kasut kulit, tempahan suit,  klik di sini
  3. Makan, Tukaran Wang dan Tip2 Penting yg harus di note utk yg first time pergi sana klik di sini
  4. Utk melihat gambar di Bandung klik di sini
  5. Utk memilih hotel klik di sini
  6. Trip ke Bali klik di sini 
  7. Trip ke Jakarta klik di sini 
  8. Tips ke Bandung ikut Jakarta- CIPAGANTI Toyota Alphard
  9. First prosedur sampai airport Bandung & handphone perlu activate di celcome center ke tidak.. boleh klik d Cni 

5 comments:

shila ariff said...

bestnya dapat manjakan diri..mesti lepas spa..terasa segar je badan...

Kak Eiza said...

Alhamdulillah.. rasa segar le badan tu lepas massage dan scrub.. :), masuk saune jer pun dah spt udang kena bakar tapi best le berpeluh.. kluar semua toxin..

kakchik@ella said...

pegi spa mmg terbaikkkkk.

Kak Eiza said...

kakchik pergi tak?. kat mane?

bercuti murah kat bandung said...

sallam..
Tuan/Puan..

Kami dari BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT
menawarkan sewa kereta murah dan service ok!
untuk melancong di bandung dan di jakarta..
kami juga memiliki driver yang berpengalaman di bidang pelancongan,
dan kami juga menjamin ke selesaan kereta nya..
harga kereta yang kami tawarkan :

-toyota avanza
-suzuki APV
-daihatsu luxio
-suzuki ertiga
-kijang inova
-KIA Pregio
-toyota HIACE
-KIA Pregio
-ALPHARD
-HYUNDAI H1
-isuzu ELF (15 seat)
-isuzu ELF (19 seat)
-mini bas (25 seat)
-medium bas (35 seat)
-big bas (45 seat)

Harga dijamin berpatutan dan jimat tentu dengan service yg tetap memuaskan hati..

harga kereta tersebut sudah termasuk :
-minyak/petrol
-parking
-tol
-driver meal
Per hari nye kereta boleh guna dari pukul 08AM hingga 10PM

kami juga menyediakan pakej hotel + transport seperti :
3D2N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

4D3N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

5D4N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)
**jangan ter agak-agak bila Tuan/Puan menginginkan pakej yang sesuai bajet..

Group yang telah kami layani adalah dari :
- Kelab Proton Malaysia (boleh tengok tak FB)
- UITM Malaysia (boleh tengok tak FB)
- TV3 Malaysia (boleh tengok tak FB)
- rombongan group shopping dari Brunei Darusallam (boleh tengok tak FB)
- etc

Service inshaAllah memuaskan, sila tengok pelbagai testimoni2 dari bermacam client kami dalam halaman facebook kami

hotel yang kami sediakan ada option 2 star/3 star/4 star bergantung sesuai keinginan, semua type hotel confirm with free breakfast buffet, wifi dan facility hotel lain nye

"YOUR COMFORT AND YOUR SATISFACTION IS OUR TRADITION"

Sila lawari TIPS BERCUTI JIMAT KAT BANDUNG, GARUT, BOGOR DAN JAKARTA

untuk mengenai pakej selengkap nya,Tuan/Puan boleh hubungi kami kat :

whatsapp : +62 83821789103
call : +62 8812057848
email : bandungamanahtour@yahoo.com
FB page : BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq