Tuesday, June 21, 2011

Basma sakit lagi - drip

 Basma ketika longhlai lagi..  kena cucuk menangis pun kluar beberapa titik jer air mata pasal mungkin terlalu byk kehilangan air.. dan tak bermaya nak kluar suara lame2..

Anak2 mama semenjak dari start cuti sekolah 2 minggu lagi  hingga ke hari ini bergilir2 cirit dan muntah... asalnya makan di singgahan otw balik kampung, lepas tu bermulalah dengan penyakit cirit dan muntah2 seorang demi seorg.  sekarang Basma pula... tenaga mama pun turut sama hilang dan tak cukup tidur dok berjaga!.. uhukk... cirit dan muntah kali ni memang kebal sungguh!, sebelum ni mudah jer baik tak sampai pun 3.4 hari tapi ni melarat2.. dah habis usaha di buat.. semua tak jalan.  Basma ni pun selepas mintak nasihat dari Doktor apa yg harus aku buat.. katanya jalan terbaik pergi bawak hospital kecemasan bagi drip.. biasa akan terus ok.  aku pun apa lagi terus call hubby masa tu tengah meeting terus balik bawak icu.  Doktor suruh masuk ward terus.. tapi kalau nak masuk ward hubby aku nak bawak masuk KMC Kuantan, sebab takde perlu nak tunggu lama2.. tapi pikir2 jauh pulak nak pergi satu jam gak nak ke sana..(hospital besar ni pun hanya 15 minit jer dari rumah) last2 suh Doktor buat kat situ jugak tak perlu nak bawak masuk ward, jadi banyak kerja plak, lagipun Basma dah memang tak bermaya langsung dah time tu.... dan entah bila nak drip kalau masuk ward.. ehmm faham2 jer la..

 Dah lepas drip baru ada tenaga nak angkat tangan.. siap bagi pitch lagi tu.. tapi yang plg best tgk senyumannya! ;) suke sangat hati mama ni.  Alhamdulillah anak mama dah kelihatan sihat dan segar kembali

3 comments:

alin duan said...

ala ciannya, org besar cirit pn x thn, pucat2 muka, ni kan bdk kecik..
semoga cepat sembuh Basma..=)

e y r a . t a j u d d i n said...

get well soon darling. to mama, be strong n pray hard.

----------------------
free giveaways for every purchase by 30th june 2011... grab this chance today!

Kak Eiza said...

Thanx semua... baca comment rakan2 dah cukup membuatkan rasa terharu.. Alhamdulillah.. now dah everything ok after drip.. risau jangan sesiapa yg lain plak terjangkit dah.. InsyaAllah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq