Monday, June 13, 2011

Edisi cuti sekolah - Bandung - Hari ke dua (siri 3)

Assalamualaikum
Sengaja share kan gambar banyak2 kat sini untuk tatapan pembaca2 yg ada rancangan untuk kesana... boleh le nampak sikit camne suasana kat sana nanti kan.. btul tak.. :)

Masih lagi di Pasar Baru (sebelah pagi)....
Pelbagai design busana muslimah dan jubah yang cantik2 boleh jumpa di sini...

" bagi diskon banyak sikit laaa..... mau ambik banyak ni..."
"ini sudah murah bu... "
Tawar le habis2an hingga dapat harga yg memuaskan hati... :)
Tapi ingat kalau fikir nak pi tempat lain dan nak bandingkan harga tak usahlah kerana harga atau diskaun akan dapat lebih kurang jer...paling bezanya sikit jer kalau
di RM kan...tak hapus lelah nak berputar2 di Pasar Baru yg sesak ni...nanti pitammm.. uhukk sedey dtg jauh2 tiba2 xsihat plak nnt:)

Jus sirsak (durian belanda)..Banyak khasiat yyg ada pada buah durian belanda. kelebihan utamanya boleh mencegah atau merawat  kanser... ia mempunyai kekuatan 10,000 kali ganda rawatan kanser kemotherapi.  kalau ke sana jangan tak order jus sirsak ni ya.. :)

 Dah penat berjalan lapar le plak.. naik tingkat atas sekali pergi medan selera makan di Pasar Baru... tibai gado2 lu untuk alas perut dan juga jus sirsak.





 huh.. tumit kaki dah sakit2.. nasib baik pakai slipar jepun jer... tmp macam ni xsesuai le nak pakai kasut cantik2 dan bertumit.. sengaja cari nahas jer nanti... 


 dahaga le pulak... nasib baik kat situ memang ada adik penjual minuman bergerak... mcm2 minuman ada... mama tibai pocari sweat jer.. untuk menambah tenaga!, selain minuman ada byk penjaja jual  donut pelbagai perisa dan nampak comel2, tapi xberani nak beli .. tak sure jaminan kebersihannya yg camne.. sebab ada sekali terpandang sorang penjual tu sambil dok nunggu pelanggan.. dok merokok!...abu rokok tu berterabur.. eiiii... geli gelaman kami di buatnya...




 "saya mau yang sana tu yaa.. "

 Restoran Ayam Goreng Suharti memang sedap.. dah pernah masuk tahun yang dulu.. tapi time ni tak berpeluang.. setiap kali lalu depan restoran ni perut kami dah kenyang... sup nya memang sedap.. byk menu yg best2...

 Rumah mode... kebetulan masa sampai sana ada gangguan bekalan letrik terputus, memang gelap dan panas, masuk sekejap jer.. uhukk.. sedey..

 snap gambar jap depan Rumah Mode... panas le dok dalam.. aiii kebetulan plak time kiter sampai takde letrik.. kcewa22...





di Outlet jln dago, banyak kedai2 outlet disini.. rambang mata memilih untuk 2 anak dara kecil mama di rumah

Sambung lagi episod seterusnya selepas ini... hehehe..


Topik Post Bandung
 Trip ke Bandung selama 4 hari pada 31/5/2011 hingga 3/6/2011..  citer bergambar:
PANDUAN/TIP KE BANDUNG
  1. Tambang murah AirAsian, Hotel dan Teksi.
  2. Shopping - (TShirt berjenama, Jeans Centre, Masagge di Spa, Beg tangan dan kasut kulit, tempahan suit,  klik di sini
  3. Makan, Tukaran Wang dan Tip2 Penting yg harus di note utk yg first time pergi sana klik di sini
  4. Utk melihat gambar di Bandung klik di sini
  5. Utk memilih hotel klik di sini
  6. Trip ke Bali klik di sini 
  7. Trip ke Jakarta klik di sini 
  8. Tips ke Bandung ikut Jakarta- CIPAGANTI Toyota Alphard
  9. First prosedur sampai airport Bandung & handphone perlu activate di celcome center ke tidak.. boleh klik d Cni 

3 comments:

kakchik@ella said...

kc pun tak suka suasana sesak dan padat dlm Pasar Baru tu. Hari yg kc pegi tu, ada org pitam sbb terlampau panas.

Kak Eiza said...

ha.a memang pun.. kalau weekend ramai puak2 org Jakarta turun shopping di situ dan juga di outlet2.. mmg sesak

bercuti murah kat bandung said...

sallam..
Tuan/Puan..

Kami dari BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT
menawarkan sewa kereta murah dan service ok!
untuk melancong di bandung dan di jakarta..
kami juga memiliki driver yang berpengalaman di bidang pelancongan,
dan kami juga menjamin ke selesaan kereta nya..
harga kereta yang kami tawarkan :

-toyota avanza
-suzuki APV
-daihatsu luxio
-suzuki ertiga
-kijang inova
-KIA Pregio
-toyota HIACE
-KIA Pregio
-ALPHARD
-HYUNDAI H1
-isuzu ELF (15 seat)
-isuzu ELF (19 seat)
-mini bas (25 seat)
-medium bas (35 seat)
-big bas (45 seat)

Harga dijamin berpatutan dan jimat tentu dengan service yg tetap memuaskan hati..

harga kereta tersebut sudah termasuk :
-minyak/petrol
-parking
-tol
-driver meal
Per hari nye kereta boleh guna dari pukul 08AM hingga 10PM

kami juga menyediakan pakej hotel + transport seperti :
3D2N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

4D3N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

5D4N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)
**jangan ter agak-agak bila Tuan/Puan menginginkan pakej yang sesuai bajet..

Group yang telah kami layani adalah dari :
- Kelab Proton Malaysia
- UITM Malaysia
- TV3 Malaysia
- rombongan group shopping dari Brunei Darusallam
- etc

Service inshaAllah memuaskan, sila tengok pelbagai testimoni2 dari bermacam client kami dalam halaman facebook kami

hotel yang kami sediakan ada option 2 star/3 star/4 star bergantung sesuai keinginan, semua type hotel confirm with free breakfast buffet, wifi dan facility hotel lain nye

"YOUR COMFORT AND YOUR SATISFACTION IS OUR TRADITION"

Sila lawari TIPS BERCUTI JIMAT KAT BANDUNG, GARUT, BOGOR DAN JAKARTA

untuk mengenai pakej selengkap nya,Tuan/Puan boleh hubungi kami kat :

whatsapp : +62 83821789103
call : +62 8812057848
email : bandungamanahtour@yahoo.com
FB page : BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq