Monday, June 13, 2011

Edisi cuti sekolah - Bandung - Hari ke dua (siri 4)




 Masakan sunda

 boleh beli kek dan mcm2 kueh di sini.. tapi tak sempat nak beli atau jenguk sebab
penat sangat.. ;(

 sibuk munggah barang shopping masuk kereta.. drive kami, Pak Atang.. memang bagus, driver setia kami dan juga mmg driver hubby akak setiap kali fly ke sana.. contact no nya nanti mama cek dan citer pasal kosnya nanti.  Yg kami tau bayarannya murah sikit daripada yg lain.

 Setiap kali sesudah shopping ke sesuatu tempat call jer pak Atang mintak angkut masuk kereta, pastu kitaorg sambung lagi ke tempat lain.. brg takde risau akan hilang sebab tak pernah terjadi kpd kami driver bawak lari atau curi. 

 Fashion Word.. kebanyakkan artis2 terkenal di sana shopping di sini.. memang class tempatnya.



 signature artis2 Indonesia yg selalu ke Fashion World

 Dah kekeringan duit rupiah, terpaksa guna kredit card.. tak sempat lagi nak pergi Maybank / MI BII




 Jalan memang sibuk, tak berani nak melintas.. panggil driver..pak Atang tolong kami melintas... hehe... mudah aja dongg...

 kami dok sibuk bershopping.. Encik2 hubby kitaorg plak sibuk berjemur di padang golf... menebas! hahaha...

 Sebelah kiri abg Syam.. cousin mama, hubby & adik ipar.. Zaidi.

Ini le dia Mountain View Golf Club di jalan Dago.. memang santai diorg ni pasal bukan weekend so xramai le org, diorg berkuasa le kat situ... hehe

 Perut dah berkeroncong... lapar.. cari restoran.. akan bertemu hubby di sini.


 ABC.. memang best .. dalamnya ada kepingan isi nangka, mangga dan buah avokado..(khasiatnya yang sangat baik untuk menghindari tubuh anda dari terkena kanser serviks..Selain itu ia menstabilkan hormon dalam badan..zat-zat yang terkandung di dalamnya adalah zat besi, sodium, potasium,niasin, Vitamin A, Vitamin C,Kalsium..macam-macam lagi..)

 Ayam goreng kampung penyet berlada..

 
 gurame goreng (ini adalah ikan Kaloi.. tak pernah lagi seumur hidup makan kaloi.. ni le dia berpeluang pergi sana makan.. sedap jugak rupenya.. ada gak terpandang dalam menu tu ikan mas goreng.. agaknya ikan mas yg kite dok pelihara tu kot.. huuu tak lalu le nak makan.. uhukk.. siann )

 Sate kambing

 cumi goreng pedas (kepala sotong)

 tengok pelahap btul mama tak perasan langsung kena snap... haha.. dah lapar ngat doh.. tak hirau camera dah time ni.. :)

 cik hubby sampai lambat.. kitaorg order dulu... makan memang menambah2 .. semua kepenatan tahap gabbang.

wow.. Zaidi dan Linda bukan main sonok siap pitch lagi .. perut dah kenyang le katakan.. haha..

jumpe lagi episod seterusnya... tentang massage atau berurut di spa...tungguuuu

Topik Post Bandung
 Trip ke Bandung selama 4 hari pada 31/5/2011 hingga 3/6/2011..  citer bergambar:
PANDUAN/TIP KE BANDUNG
  1. Tambang murah AirAsian, Hotel dan Teksi.
  2. Shopping - (TShirt berjenama, Jeans Centre, Masagge di Spa, Beg tangan dan kasut kulit, tempahan suit,  klik di sini
  3. Makan, Tukaran Wang dan Tip2 Penting yg harus di note utk yg first time pergi sana klik di sini
  4. Utk melihat gambar di Bandung klik di sini
  5. Utk memilih hotel klik di sini
  6. Trip ke Bali klik di sini 
  7. Trip ke Jakarta klik di sini 
  8. Tips ke Bandung ikut Jakarta- CIPAGANTI Toyota Alphard
  9. First prosedur sampai airport Bandung & handphone perlu activate di celcome center ke tidak.. boleh klik d Cni 

8 comments:

kakchik@ella said...

Hai mamaluv, kc pun baru balik dari jakarta-bandung. kc pun mkn kat restoran dago panyawangan tu. hihi.

kakchik@ella said...

Fashionworld tu mmg best, kan. Baru 5 bulan bukak tau.

Mama Afiqah said...

akak kat bandung ader x tempat yg jual brg2 Hush Puppies...arituy terbekenan kasut kat sini, tp igt next year nak g bandung, nak cari kat sn jer...mana tau lg murah

Kak Eiza said...

Oo ni mesti banyak di Donatell & Diaz.. tak tau le sebab tak pergi ari tu, ajak gak hubby pergi tapi tak dang masa. sini memang mahal.. kat sana kalau ada mesti murah kalau ada.. sorry ya tak tau...

Kak Eiza said...

fashion word cuma banyak terpeliok atas sofa jer.. sempat le beli 3.4 lai tshirt.. sakit tumit tahap giler2, pastu terus cari spa...

Kak Eiza said...

kchik nnt pergi lagi..:)

ShaifulHazrinAsad said...

mamaluv..kat mana nak makan ikan kaloi tu..macam best jer...kalau boley ,recommand nak makan kat mana yg best kat bandung nie?yg murah2 jela..hehe

bercuti murah kat bandung said...

sallam..
Tuan/Puan..

Kami dari BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT
menawarkan sewa kereta murah dan service ok!
untuk melancong di bandung dan di jakarta..
kami juga memiliki driver yang berpengalaman di bidang pelancongan,
dan kami juga menjamin ke selesaan kereta nya..
harga kereta yang kami tawarkan :

-toyota avanza
-suzuki APV
-daihatsu luxio
-suzuki ertiga
-kijang inova
-KIA Pregio
-toyota HIACE
-KIA Pregio
-ALPHARD
-HYUNDAI H1
-isuzu ELF (15 seat)
-isuzu ELF (19 seat)
-mini bas (25 seat)
-medium bas (35 seat)
-big bas (45 seat)

Harga dijamin berpatutan dan jimat tentu dengan service yg tetap memuaskan hati..

harga kereta tersebut sudah termasuk :
-minyak/petrol
-parking
-tol
-driver meal
Per hari nye kereta boleh guna dari pukul 08AM hingga 10PM

kami juga menyediakan pakej hotel + transport seperti :
3D2N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

4D3N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

5D4N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)
**jangan ter agak-agak bila Tuan/Puan menginginkan pakej yang sesuai bajet..

Group yang telah kami layani adalah dari :
- Kelab Proton Malaysia
- UITM Malaysia
- TV3 Malaysia
- rombongan group shopping dari Brunei Darusallam
- etc

Service inshaAllah memuaskan, sila tengok pelbagai testimoni2 dari bermacam client kami dalam halaman facebook kami

hotel yang kami sediakan ada option 2 star/3 star/4 star bergantung sesuai keinginan, semua type hotel confirm with free breakfast buffet, wifi dan facility hotel lain nye

"YOUR COMFORT AND YOUR SATISFACTION IS OUR TRADITION"

Sila lawari TIPS BERCUTI JIMAT KAT BANDUNG, GARUT, BOGOR DAN JAKARTA

untuk mengenai pakej selengkap nya,Tuan/Puan boleh hubungi kami kat :

whatsapp : +62 83821789103
call : +62 8812057848
email : bandungamanahtour@yahoo.com
FB page : BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq