Sunday, June 12, 2011

Edisi cuti sekolah - ke Bandung (siri 1)





Wow.. blog mama ni nampaknya dah berhabuk.. bersarang... kesiannya!.  mentang2 cuti sekolah 2 minggu le katakan.. hehe.. tapi memang schedule mama padat dgn aktiviti2 di luar dan di rumah. berselang seli dengan semua anak2 pakat jatuh sakit...seperti muntah2, ciri birit, demam dan batuk.  masing2 bergilir jatuh sakit.  memang penat dan risau... 5 hari sebelum nak terbang ke Bandung Isya dah start demam2, Alhamdulillah 2 hari jer.. pastu sambung plak Basma muntah2 tak berhenti sampai kena drip, memang kesian... Walaubagaimana pun Alhamdulillah.. sehari sebelum   nak bertolak ke Bandung terus sihat, lega sangat2! memang dah fikir memang takde cang dah nak pergi sana. uhukk..  tapi yg peritnya.. balik jer dari Bandung yang lain2 semua berjangkit jugakj sakit2 sampai ke hari ini.. badan mama dah seperti robot dah.. takbleh nak gerak2.. badan2 dah sengal dan sakit2 kerana penat giler2.  Ooo dah lari dari tajuk ni... sorri.. jom kita layang  gambar jer la.. episod ke Bandung.. hehe. citer mama tadi tu bosan le.. 

hari pertama:



Masih lagi di KLIA Aiport.... dah tak sabar niii benar2nya.. hihi

 Check in.... nampak tak set golf yang besar gedebak tu... ini merupakan edisi penting ke Bandung ni bagi para2 suami.. hehe

 Mengisi borang pendaratan ke Bandung...







Wilujeng Sunping!!! Selamat datang dalam bahasa Sunda
Sampai di airport sana.. takyah risau pasal pengangkutan ke hotel, teksi memang banyak.. teksi terbaik adalah blue bird, masa sampai sana.. kami di jemput shuttle NOVOTEL hotel kami..

 bersama cousin dan adik perempuan mama.. Linda.  baju biru di belakang tu Kak Nurul... kami dah plan lepas ni shopping ke Pasar Baru...Esoknya pulak program sama shopping jgk, manakala para hubby plak main golf di Mountain View Golf Resort..

Sambung hari pertama dengan episod bershopping di Pasar Baru... tungguuuu....yahhh:)


Topik Post Bandung
 Trip ke Bandung selama 4 hari pada 31/5/2011 hingga 3/6/2011..  citer bergambar:
 PANDUAN/TIP KE BANDUNG
  1. Tambang murah AirAsian, Hotel dan Teksi.
  2. Shopping - (TShirt berjenama, Jeans Centre, Masagge di Spa, Beg tangan dan kasut kulit, tempahan suit,  klik di sini
  3. Makan, Tukaran Wang dan Tip2 Penting yg harus di note utk yg first time pergi sana klik di sini
  4. Utk melihat gambar di Bandung klik di sini
  5. Utk memilih hotel klik di sini
  6. Trip ke Bali klik di sini 
  7. Trip ke Jakarta klik di sini 
  8. Tips ke Bandung ikut Jakarta- CIPAGANTI Toyota Alphard
  9. First prosedur sampai airport Bandung & handphone perlu activate di celcome center ke tidak.. boleh klik d Cni 
  10.  percutian bersama suami & anak2 di Bandung  10/3/2012 selama seminggu
11. Berfareeda di Kota Bandung 10/3/2012 selama seminggu
  1.  


11 comments:

miss $h0rty said...

salam,tumpang tanya.saya ni bru first time nk ke luar negara..nk g bandung 21 haribulan nnt..kena isi borang apa ye?tnampk gmba husband akak isi borang kt klia..sya mmg clueless ni kak

lagi stu nk tnya, teksi tu mmg ada di mana2 tmpt shopping ke or kta kena cri stesen dia kt mna2..sbb nya saya ni pegi sorg je kak..tp ada kwn kt sana tmpng tido..tp kwn maybe x dpt ikt shopping..jdi nnt sorg2 tkut jgk time nk gerak blk umah kwn tu..dn kt sana gelap cpt kn..jdi riso jgk la saya ni..huhuhu..bru nk riso,,haritu book tket x pk dlu =p

Kak Eiza said...

Wsalam wbt. Terima kasih baca blog akak. Borang entry tu akan diberi masa boarding time ataupun dalam fligt. Isi ikut maklumat passport dan nnt bila sampai Bandung kat imigren dia akan cop dan ambil separuh borang tu dan separuh lagi akan di collect waktu kelaur Bandung...jangan hilangkan dan simpan sama passport.

Teksi biasanya banyak lalu kat tepi jalan atau minta kedai tolong call taksi...dalam 10-15 minit taksi akan sampai bergantung pada tempat...kalau FO tu banyak taksi tepi jalan Dago tahan jer...jangan lupa ambil Blue Bird atau Gema Nipah taksi. Di pasar baru jugak banyak. Kalau ke tempat lain boleh mintak taksi tunggu kita selesai shopping. Tak salah charge menunggu IDR25,000 sejam still murah lagi. Akak selalu ambil Blue Bird dan minta tunggu aja..senang nak kemana2....

miss $h0rty said...

terima kasih ya akak..dekat2 nk g ni..saya makin nebes pulak..risau plak walaupun sya ni mmg jenis bjalan sorg slama ni..mcm mna ya nk bwa duit dgn slamat..

miss $h0rty said...

akak,passport kena bwk ke mana2 ke?saya riso klo bwk kena copek ke huhuhu

Kak Eiza said...

InsyaAllah selamat...jangan risau:) cuma hati2 selalu dgn handbag galas biar dok bahagian depan dan pegang erat kalu tmpt sesak. Setakat ni akak alhamdulillah ok jer. Aktifkan card bank spt cimb or maybank boleh kuar kat atm sana sekira perlu jer...

Passport tinggal di hotel savebox...kalau hotel tiada savebox baik bawa dan jaga baik2:)

harap dpt membantu....

miss $h0rty said...

saya igt passport nk tggl kn di rumah member aje..tp tula igt kn passport tu cm ic kena bwk ke mana2,tu yg tnya akak dlu ni...kang xpasal2 saya di kata pendatang tanpa izin plak huhuhuh

igt mmg xnak bwk beg terus,beg duit pun xnak bwk,duit msuk poket aje

akak,sejuk ke kt sana?means bju nk bwk tu kena tebal sket ke?saya igt nk bwk yg nipis2 aje sbb ringan tp riso la kang menggeletar tang tu

Kak Eiza said...

Ok jugak tinggal rumah member tu ...selamat passport tu:)
InsyaAllah selamat dari tuduhan pendatang tanpa izin...jangan betul2 masuk tanpa izin dah nnt susah hehhe..

Bagus jgk cadangan tu bawa duit simpan dalam poket seluar jeans bahagian depan... (jangan simpan bahagian belakang)
Tapi kalau bawa beg galas dan galas ke depan ok jer sebenarnya...takde masalah insyaAllah..

Cuaca sikit hujan sekarang ni...tapi tak ler sejuk sangat...baju harian kita pun ok...just nice:)

dahliana said...

Budget brapa tuk 4 ari tu... Hotel ok tak??

Kak Eiza said...

Daliana:
Hotel ada macam2 kalau taraf 1-3 bintang bawah RM100 boleh dapat..share 2-3 orang sebilik lagi murah.

Kalau nak homestay lihat blog Ms Redribbon http://redribbonboutique.blogspot.com/ katanya dapat dalam RM170 dan tour perpax RM220 3D2N

Kalau nak adventure pakai taxi atau angkut lagi murah...sewa kereta IDR450,000 sehari boleh pergi mana2 sebuah kereta...bergantung kpd plan kita:)

bercuti murah kat bandung said...

sallam..
Tuan/Puan..

Kami dari BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT
menawarkan sewa kereta murah dan service ok!
untuk melancong di bandung dan di jakarta..
kami juga memiliki driver yang berpengalaman di bidang pelancongan,
dan kami juga menjamin ke selesaan kereta nya..
harga kereta yang kami tawarkan :

-toyota avanza
-suzuki APV
-daihatsu luxio
-suzuki ertiga
-kijang inova
-KIA Pregio
-toyota HIACE
-KIA Pregio
-ALPHARD
-HYUNDAI H1
-isuzu ELF (15 seat)
-isuzu ELF (19 seat)
-mini bas (25 seat)
-medium bas (35 seat)
-big bas (45 seat)

Harga dijamin berpatutan dan jimat tentu dengan service yg tetap memuaskan hati..

harga kereta tersebut sudah termasuk :
-minyak/petrol
-parking
-tol
-driver meal
Per hari nye kereta boleh guna dari pukul 08AM hingga 10PM

kami juga menyediakan pakej hotel + transport seperti :
3D2N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

4D3N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

5D4N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)
**jangan ter agak-agak bila Tuan/Puan menginginkan pakej yang sesuai bajet..

Group yang telah kami layani adalah dari :
- Kelab Proton Malaysia
- UITM Malaysia
- TV3 Malaysia
- rombongan group shopping dari Brunei Darusallam
- etc

Service inshaAllah memuaskan, sila tengok pelbagai testimoni2 dari bermacam client kami dalam halaman facebook kami

hotel yang kami sediakan ada option 2 star/3 star/4 star bergantung sesuai keinginan, semua type hotel confirm with free breakfast buffet, wifi dan facility hotel lain nye

"YOUR COMFORT AND YOUR SATISFACTION IS OUR TRADITION"

Sila lawari TIPS BERCUTI JIMAT KAT BANDUNG, GARUT, BOGOR DAN JAKARTA

untuk mengenai pakej selengkap nya,Tuan/Puan boleh hubungi kami kat :

whatsapp : +62 83821789103
call : +62 8812057848
email : bandungamanahtour@yahoo.com
FB page : BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT

bercuti murah kat bandung said...

sallam..
Tuan/Puan..

Kami dari BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT
menawarkan sewa kereta murah dan service ok!
untuk melancong di bandung dan di jakarta..
kami juga memiliki driver yang berpengalaman di bidang pelancongan,
dan kami juga menjamin ke selesaan kereta nya..
harga kereta yang kami tawarkan :

-toyota avanza
-suzuki APV
-daihatsu luxio
-suzuki ertiga
-kijang inova
-KIA Pregio
-toyota HIACE
-KIA Pregio
-ALPHARD
-HYUNDAI H1
-isuzu ELF (15 seat)
-isuzu ELF (19 seat)
-mini bas (25 seat)
-medium bas (35 seat)
-big bas (45 seat)

Harga dijamin berpatutan dan jimat tentu dengan service yg tetap memuaskan hati..

harga kereta tersebut sudah termasuk :
-minyak/petrol
-parking
-tol
-driver meal
Per hari nye kereta boleh guna dari pukul 08AM hingga 10PM

kami juga menyediakan pakej hotel + transport seperti :
3D2N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

4D3N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

5D4N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)
**jangan ter agak-agak bila Tuan/Puan menginginkan pakej yang sesuai bajet..

Group yang telah kami layani adalah dari :
- Kelab Proton Malaysia
- UITM Malaysia
- TV3 Malaysia
- rombongan group shopping dari Brunei Darusallam
- etc

Service inshaAllah memuaskan, sila tengok pelbagai testimoni2 dari bermacam client kami dalam halaman facebook kami

hotel yang kami sediakan ada option 2 star/3 star/4 star bergantung sesuai keinginan, semua type hotel confirm with free breakfast buffet, wifi dan facility hotel lain nye

"YOUR COMFORT AND YOUR SATISFACTION IS OUR TRADITION"

Sila lawari TIPS BERCUTI JIMAT KAT BANDUNG, GARUT, BOGOR DAN JAKARTA

untuk mengenai pakej selengkap nya,Tuan/Puan boleh hubungi kami kat :

whatsapp : +62 83821789103
call : +62 8812057848
email : bandungamanahtour@yahoo.com
FB page : BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq