Tuesday, June 21, 2011

Selamat hari bapa


 
Assalamualaikum WBT dan Salam sejahtera

Kemarin dulu anak-anak sibuk mengajak pergi MesraMall, hubby takde.. ada meeting di KL.  Semangat nak masak2 best utk hubby menurun.. selalu bila time special day takde kat rumah.. ;(.. uhukk2.  MesraMall plak cari le apa2 yg best utk hubby.. anak2 nak melukis sesuatu di kad... dan mintak belikan yogurt cheese cake di Secret Resepi.  ehmm tak jemu2 anak2 dengan cake tu.. so beli le dengan harapan boleh sambut abah malam ni.  kalau balik awal le, kalau tak mybe esok.

"oo mama ambik gambar Isya rupe nye ya.. ehekk22.. :)"

"kesian kakak berat tu ditindih Isya.. tidur le belakang cayang..." .. 'ehm mboh (taknak).. "
apa2 memang diorg ni berkepit selalu.. nak tidur ke main ke memang tak leh berenggang.

 
 
 Sampai rumah terus buat projek special utk hubby.. anak2 berebut2 nak menconteng.. dok pikir tu berjam2 apa yg nak di tulis.. last2 saya sayang abah jer.. ahak22.. kelakar. dok pikir macam satu muka surat penuh nak karang...  so ini le hasilnya dari anak seni mama..  :) , pasni masuk frame buat koleksi lam almari tiap tahun boleh tgk hasil anak2 utk abah. hehe.

 Yeaa... abah dah balik!!.  waa terkejut mama abah muncul depan pintu.. rupanya balik awal.. tak dang nak ready cantik2 dan surprise lagi.... kelam kabut lagi dengan kat dapur penuh barang2 beli belah tadi.. kek pun anak2 sibuk nak motong cepat2 sampai terlupa nak buang dari kotak.. alaa.. uhuk22... yg paling tak best... si Basma plak... nampak jer abah depan pintu terus menjerit "Abahhh.. mama beli kek hari bapa untuk abahhh... comelll.. Basma tulis2 kadddd!!!".. sambil mendayu hujung2 tu.. aduhhh.. mmg langsung tak surpriseee.. eii.. geram la  si kecik ni, abah pun nampak jer mama dah tersengih2 senyum semacam... ehmm Basmaaa.. basmaa... memang takbleh simpan rahsia langsung, padahal dah berpuluh kali pesan jgn bgtau abah.

 "cepat bahh.. Basma nak makan kek abah ni.. sedap tuu "

 "SELAMAT MENYAMBUT HARI BAPA....utk suamiku tercinta..."

Mama cuba call ayah di kampung tapi frust tak angkat... ayah demam dah 2 hari :(

Mama nak ucapkan selamat Hari Bapa untuk semua pembaca2 di sini yg bergelar bapa... semoga anda menjadi bapa yg boleh dijadikan idola utk anak2,  berbahagia selalu dan  sentiasa mekar di hati anak dan isteri anda.  InsyaAllah... :)

2 comments:

syiela said...

ayat yg paling berkenan.. abah nanti kita bercutidi pulau perhentian ye.... pandai anak abah ye....

Kak Eiza said...

tu yg best.. malam tu abah trus dok telnet chalet di pulau Perhentian.. huu dah penuh utk bulan jun dan julai..yg mahal tu ade le lagi 2.3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq