Tuesday, July 5, 2011

Penipuan Power Root


Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera..

Wahh.. terbersin dengan blog mama ni ... berhabuk benor!!, lama betul tak bersih.. hehe.. ha.a la... memang  le.. terlalu banyak kerja emegency dalam bulan ni.. laptop pun kejap2 sempat cek mail jer.  mybe dalam sebulan dua ni blog mamaLUV ni tak banyak new post... sehingga selesai kerja mama yang teramat2 penting ni, nanti dah settle semua mama akan ceritakan ya... apa yg  mama dok kerjakan ni habis2an sehingga habis tenaga dan otak dok perah. hehe

oh ya.. tadi nak cerita mde lain jadi meleret2 mde lain plak... mama cuma nak ceita pasal pagi tadi  dalam lebih kurang kul 11 gitu ler... ada le terima call dari pihak power root mengatakan mama ni telah memenangi cabutan bertuah power root sebanyak rm15,000.00.. dan bla22.. blaa.. suruh pergi ambil wang tu di sana.. dalam hati ni bila masa plak aku ni pernah membuat cabutan bertuah power root.. kat rumah pun dah bertahun takde lam rumah. apa lagi nak buat cabutan bertuah pun langsung tak pernah.  dari suaranya yg pelat tu  cam India, tapi sekejap cam chinese plak, ehmm tak pasti.!..   pastu bila dah habis banyak bercakap tiba2 tanya u ada atm tak?... alaa takkan bodohnya nak bagitau no bank???. dah dapat rasa tu PENIPUAN semata2!..   mama senang jer.. cakap tak pernah guna ATM pun saya.. dan memang takde... pastu tut.. tiba2 terputus line. sah PENIPU!!!... dengar jer takde atm terus matikan phone.. mesti dia bengang dok bla22 hampir setengah jam sampai melambung bil dia dengar2 aku cakap takde atm kad.. haha.. padan muka.. untuk di luar sana berhati2 le kalau ada menerima call mengatakan ada menang apa2 cabutan bertuah ker.. apa2 le.. jangan mudah terpedaya. Dalam email mama  ni pun macam2 email yg mengatakan mama menang loteri berbillion le... menang itu menang ini.. sampai dah ronyak dah inbox tu dengan email2 SPAM.!.  ;(

hidup nak cepat senang dengan senang menipu org, tapi jangan pikir org senang atau mudah terpedaya ya untuk awak2 yg cuba menipu  di luar sana tu,sekarang dah ramai dah celik mata dengan penipuan sebegini. ;)

7 comments:

cikji said...

saya pun kena lbh kurang camnih jgk,tapi saya kenakan dia balik,cakap memang duk dpn atm walhal elok jer duk tgk tv kt umh,hihi

ZIPPO MILLER said...

Alsan yang mama bg tu mmg tepat pada masanye... diorg ni pelik la...org lain susah2 carik duit...diorg senang2 je nak ambik duit org lain...

Kak Eiza said...

kan... berapa tahun ya diorg ni ambik masa dok pikir idea camni dgn senang2 je nak korek duit lam akaun org .. manyak cantik!

Mama Afiqah said...

skg semua nak senang keje tipu org...mls nak guna tulang 4 kerat tuy...kene lbh2 hati2 bila trm call scam camni...

cik dah said...

dulu2 pernah dpt coll..tiba2 menang duit..sape takmo duit kan..tp bila dia suh g atm mesin dgn segera..terus terdiam kiter..mcmla atm tu ada depan pagar umah kan...

intan morsalin said...

dpt call x pernah tp kalau sms dari power root pernah...tp sya x pernah layan...takutttt

Kak Eiza said...

ramai jugak yg terkena macam ni kan.. entah berapa ramai dah diorg berjaya dok sapu tu.. ;(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq