Makaroni Bakar

Assalamualaikum w.b.r.t.h


 Untuk resepi ni kawan-kawan boleh rujuk di resepi lasagnia, cuma untuk makaroni ni mama limpahkan  inti daging tu dengan hirisan kecil isi udang, sotong yg di rebus sekejap sahaja utk hilangkan airnya, dan isi ketam.  Pasta lasagnia tu digantikan dengan makaroni sekiranya takde pasta lasagnia le.. ;),



p/s : Sekiranya anda dah jemu dengan inti yg sama sahaja, daging tu boleh di ubahkan dengan perapan serbuk kari babas, serbuk cili, serbuk pati ayam, gula dan garam.  


cara membuatnya:  tuangkan perapan daging ke dalam kuali, bila dah kering air masukkan olive oil.. kacaukan. Apabila dah hampir nampak nak masak masukkan hirisan bawang besar dan rasakan masim manisnya, kalau dah ok matikan api.




2 comments:

Azira Mohamad said...

Sedapnya makaronnnniiiiii....kena g nuntut ilmu ni...isk! Xleh jadi lagu ni....hahahahaha

Kak Eiza said...

hai zira cayang busuk.. mai le dok dekat sini pindah dok kemasik dekat sikit boleh gi hantar rumah.. hehe

Pengalaman Herbalife spetacular 2018: Online Business yang Mantap dan Berjaya

Assalamualiakum wbt. Kenangan yang paling manis dan berharga buat mama di spetacular Herbalife 2018 Sepanjang 8 tahun berkeci...

Jom Follow Kak Ja