Sunday, September 25, 2011

Surat cinta berangkai dari Tijah muncul kembali

Lama dah terima surat berangkai seumpama ni...
tapi hari ni rasa nak sharelah kat blog ni...kot2 ada yang tak baca lagi.  ;) .baca lagi sekali pun ok gak...kalau tak silap lama dulu ada terima email surat Tijah ni....tapi semalam dapat lagi surat yang lebih kurang sama  sms dari kawan.....mama type balik kat sini ni saje nak share isi hati si Tijah (bukan nama sebenar...nama samaran jer nih hehhee)

Surat Tijah kepada boyfriend, seorang mat salleh yang kacak....
Tijah ni awek kampung yang cantik berjaya memikat hati si Salleh ni...tapi biasa lah mat salleh hidung belang lah katakan...gatal main kayu tiga.... maka berita si salleh ni main kayu tiga tersebar dan sampai ke telinga Tijah ni....

Tijah pun tulis surat mau memutuskan hubungan dengan mat salleh ni penuh dengan rasa kecewa.....suratnya berbunyi begini....



--------------------------

Hi,
My motive write this letter is to give know you something.

I WANT TO CUT CONNECTION US.
I have think about this very cook cook.

I know I CLAP ONE HAND only.
Correctly, i have seen you and she together at town with eyes myself.
You always ask for appology BACK BACK.
I don't trust you again!!
You are really CROCODILE LAND.

My friend speak you PLAY WOOD THREE...
Now i know you correct correct play wood three.
So, I break connection to pull my body from this LOVE TRIANGLE.

I know this result i pick is very correct, because
you love she very high from me.
So, i break off to go far from here. I don't want you to PLAY PLAY
with my liver. I have been crying until no more EYE WATER thinking about you.
I don't want BANANA TO FRUIT TWO TIMES....

Safe walk!!!!!!!

TIJAH

------------------





Begitulah bunyi surat Tijah kepada boy friend dia Si Mat Salleh tu...
Cerita ni hanya humor dan tiada kaitan untuk mengena sesiapa atau pandang rendah pada sesiapa...cuma mama rasa elok bagi kat anak2 supaya betulkan ayat serta grammar dalam surat ni biarlah jadi surat betul..... Latihan kerja rumah utk anak anak pun okay hehhehe

Moralnya: Tijahnya ni orang yang amat berterus terang...:)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq