Friday, October 14, 2011

Kenapa Charger iPhone aku cepat rosak?

iPhone oh iphone....dok mengeluh manjang jer hari ni.. apa taknya.... tapi nak kata
bukan masalah iphone, iphone okay jer...banyak function yg aku suka dan berpuas hati tetapi yang aku geramnya chager iphone ni!..
nak tahu kenapa??? dah berbelas charger dah rosak dan ditukar...tak tahan lama...sedeyyy:( .  sama le iPad pun...

aku rasa le design charger iphone mmg tak user friendly lah...pengalaman pakai handphone yang lain seperti  nokia dulu taklah rosak chagernya...ok jer sampai sekarang tak pernah2 tukar pun lagi...

Charger iphone ni special sikit, bahagian connection dengan talifon  tu lain sikit. Apa yg berlaku...charger ni rosak bahagian connection tu lah ...tengok gambar bawah tu..


lagi pulak yg mempercepatkan lagi rosaknya charger ni ialah kes anak2 aku yg terlebih pandai...kadang2 mengalah mamanya...dari yg paling besar sampai si bongsu yg paling kecik..suka sangat main iphone dan ipad nih..

Si kecil Isya yg 2 thn tu pun tahu main iphone aku...bila dok charge jer tiba2 selalu jer lesap handphone tu...rupa2nya diambilnya..dicabut charger tu...biasanya ditarik jer...tu yg rosak carger tu uhukkk....ipad pun sama...sejenis gak chargernya...sama naik dgn iphone aku...biasalah budak2 kalau sorang main iPad yg sorang lagi pulak pasti akan cari iphone aku...jadi mangsa lagi....uhukkk




2 comments:

ida khairani said...

same here.. yg selalu rosak car changer bahagian yg sama tu la.

Kak Eiza said...

tension kan kalau asyik nak kena beli baru jer selalu... kdg2 kluar not charging..& kdg2 ok tp tak sampai le 100%

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq