Wednesday, October 12, 2011

Menu hari ini Laksa Terengganu Laksa kuah putih

Assalamualaikum wbt..
Jam 5.30 pagi bangun tidur, spt biasa le kemas2 rumah... solat subuh  & sambung lagi   dengan kerja rutin harian spt masak utk sarapan pagi dan kejutkan anak ke Sekolah. Waktu pagi anak2 lebih suka makan simple jer iaitu roti bakar di sapu margerin dan sekaya/madu.  Kdg2 sekeping roti & sausegge dah ok.  Ank2 mama tak suka mkn berat2  sebab nk cepat... kalau tak sempat masa blh sambung mkn dlm kereta jer kalau setakat roti tu :)

Apa menu tengahari ni? Rasa nak makan laksa kuah putih jer. Laksa kuah putih atau laksa Terengganu kegemaran Batrisya anak bongsu mama. 

Lihat cara2 nak buat kuah lemak putih just klik DISINI yaa


 Laksan


 Sambal belacan

 Laksa yang telah digaul dengan  sdk perahan asam limau


nampla/sos thai yang digunakan utk buat sambal cili.

8 comments:

Lady Rina said...

sedapnyerr.....mcm teringin la pulak...:)

kakchik@ella said...

Laksa trengganu dgn Laksam sama ke mamaluv?

Kak Eiza said...

rina & kakchik; tq
laksa tu yg cam mee, laksam tu yang bergulung cam swiss roll tu... hehe

intan morsalin said...

i nyer peberet ni...sedapnya laksa kuah putih ni...dah lama x makan...cne nak wat smbal blacan tu ek...

p/s : kalau nak join @ beli produk smartherb ngan harga promosi...bgtau sya yer

zue said...

sedap..:)

Kak Eiza said...

sambal tu mudah jer semudah2 memakannya.. hehe. ok Intan..caranya cuma bland cili besar + cili api mengikut kepedasan + sos nampla + gula hingga separuh nak hancur, hancur terus ok gak. kalau suka belacan tukarkan dgn sos nampla, sy tak boleh mkn belacan.. ada resdung. tu jer caranya.

zue: tq singgah nanti kite pg sergah ur blog ;)

intan morsalin said...

nak tnya..hehehhe...sos nampla tu cane rupanya?

Kak Eiza said...

sos nampla tu kalau dalam bahasa siam setahu sy sos thai/sos ikan tetapi ada gak gambar sotong, so sos sotong le.. tapi blh tgk di post tu balik sebab baru uplod gambar nampla tu.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq