Sunday, November 27, 2011

Nasi kerabu popular Jalan Padang Nanas UMT-UNISZA

Assalamualaikum dan selamat pagi

Nasik Kerabu Ayam Bakar

Rakan2 makan apa ya pagi ni?? Jom jalan jalan cari makan...nasi kerabu popular Jalan Padang Nanas UMT-UNISZA...  :) Mama sekeluarga hari ni bercuti di kampung Terengganu kat rumah Padang Nanas...lama tak makan nasi kerabu...

Kat sini sepanjang dari Jalan Gong Badak ke Jalan Padang Nanas menuju MRSM KT tu banyak gerai nasi kerabu...semuanya nampak berasap jer pagi sabtu ni (sebenarnya bukan hujung minggu jer.. tiap2 pagi mmg ada bersepah area sini)...spacialnya gerai nasi kerabu ni ada ayam dan daging bakar...singgah jer mana2 kedai pasti tidak mengecewakan, memang sedap dan sentiasa di penuhi pengunjung...


Nasi Kerabu Popular Padang Nanas

Hubby pagi lagi dah gi beli nasi kerabu popular Jalan Padang Nanas  UMT-UNISZA ni.... makan nasi kerabu dan nasi minyak le kami sefamily....ehm, yam222. kat kemaman takde yg best camni.


Tengahari karang plan nak buat kuah laksam dan laksa Terengganu kuah putih kegemaran Isya..


 

5 comments:

cik dah faridah said...

salam kak,umah akak kat mana?sy ni ada kat gong badak jgk...kilang sebelah percetakan yayasan islam jer...

Kak Eiza said...

wsalam... akak skrg bercuti di homestay akak di padang nenas, belakang masjid... lalu sini singgah le.. boleh kenal2 lebih dekat lagi.. ;)

Kak Eiza said...

faridah: Gong Badak tu sokmo2 dok gi dan .. area sini dah mmg kpg akak dari kecik lagi.. Idah nak kenal homestay akak blh tgk kt sini http://mamaluv-villa.blogspot.com/ ..

kalau lalu nampak kereta estima putih tu tandanya akak ada le kt sini.. tapi kalau kereta selain dari estima .... tu adalah penyewa2 akak...

Nava.K said...

I love nasi kerabu and its one of my fav.

Kak Eiza said...

betul.. dan menyihatkan sebab banyak ulam2 ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq