Rahsia air apabila dibaca ayat suci

Adakah anda berfikir bahawa hanya manusia saja yang boleh menunjukan perasaan? Korang tahu tak sebenarnya air juga mempunyai perasaan.


Jawapannya, ia air mempunyai perasaan dimana Dr Masaru Emoto dari Jepun telah meneliti selok belok tentang air.Ini adalah bentuk molekul Kristal Air Zam Zam, rangkaian heksagonalnya sangat indah, cemerlang berkilau dan penuh warna berkilau ketika dibacakan ayat suci.


Dengan menggunakan mikroskop canggih dengan kemampuan photografi yang power. Doktor ini telah menemukan bagaimana perasaan air ketika sebelum membaca doa dan setelah membaca doa.


Sebelum dibacakan doa, ekspresi air kelihatan kontras, seperti air yang tercemar dan apabila dibacakan doa bentuknya akan menjadi sangat indah bagaikan kepingan salji yang sedang jatuh, dan ia kelihatan sedang menyukai sesuatu yang telah kita ucapkan, iaitu doa kita.


Gambar molekul air sebelum dan selepas dibacakan doa

Oleh itu, kita telah disarankan supaya membaca doa sebelum meminum air. Kerana denga begitu ekspresi air akan berubah menjadi indah dan pastinya makan lebih membaka kebaikan kepada kita yang meminumnya.

  
Ketika dibacakan doa

 
ketika dibacakan Ayat suci


Ketika dimainkan music symphony Mozard, Kristal muncul berbentuk bunga


Apabila dimainkan music metal...molekul tersebut pecah


Saat disebutkan 'war' kepada kristal air ( sebelah kiri), maka bentuk kristal 'peace' (kanan) pecah.Setelah itu ditunjukkan pula kata " Malaikat": terbentuk rantai dengan kristal hexagonal yang indah ( gambar kiri ) dan apabila ditunjukan kata " Syaitan"' kristal terbentuk buruk dengan bebola api ditengah ( gambar kanan ).

Subhanallah....
Kalau anda sakit perut cuba anda bacakan ayat suci dan dengan niat minum...insyallah kesakitan perut tersebut akan berkurangan, saya dah cuba dah - TAOTAUAJER

sumber dari :http://www.ohbelog.com


p/s:  Mama dan sekeluarga juga mengamalkan membaca ayat suci dan doa dengan meletakkan sebotol air di atas sejadah setiap kali selesai solat fardhu.  InsyaAllah.. hasil berkat doa yang berterusan akan di makbulkan Nya.. sesungguhnya Allah swt itu Maha Mendengar lagi Maha Penyayang.. ;)

3 comments:

mizzura said...

patutlah perasaan tenang jer bila minum air yasin..

intan morsalin said...

tq mamaluv sbb share info ni

Kak Eiza said...

mizzura & intan: tkasih singgah sini... suka share semua ni.. sambil2 menyebarkan semua perkara yg baik2 ni boleh mengumpulkan pahala di akhirat esok2 selagi org membacanya.. ;)

Tips mengerjakan umrah pada bulan ramahdan: Pengalaman Kakja mengerjakan umrah ramadhan 2018

Salam semua... alhamdulillah kakja nak share pengalaman serta tips umrah bulan ramadhan. Alhamdulillah kakja dan famili selamat berang...

Jom Follow Kak Ja