Wednesday, December 14, 2011

Makan di Bandung terkena cirit birit???

Assalamualaikum
Jom jalan jalan cari makan di Bandung...mama postkan gambar makan di Bandung yang sempat mama rakamkan semasa jalan2 kat sana...ada lagi yang lain cuma tak tahu kat mana so ambil yang mana sempat jer. Makan kat Bandung senang dan banyak sesuai dgn selera kita...tu pun kalau tak cerewet:)
Masakan padang...peberet hubby. Mama lebih suka masakan sunda

Es kelapa jeruk (Air oren kelapa ais)

Sirsak - durian belanda peberet mama...boleh cegah kanser

CUMA Pesan mama...carilah kedai yang bersih utk elak diarrhea ataupun cirit birit. Mama setakat ni alhamdulillah okay, tapi hubby trip dgn rakan sekerja ke Bandung 2-3 bulan yang lepas, kena serang cirit birit pada hari terakhir trip...semua kena....nak tahu ceritanya?? (layan gambar dulu nnt mama sambung pada next post tunggu sambungnya......:)

Iga sapi bakar (daging lembu bakar ala BBQ...)

Kopi ruak - kopi taik musang...hubby minum masa di PVJ cafe house

Ais cream durian - boleh didapati sepanjang jalan Dago..pasti ada kiosnya

Satay padang

Satay kerang

Nasi goreng di kedai jalanan...hubby makan tapi selamat dari cirit birit hehhe


p/s: gambar makanan yang mama paparkan pada post ni tak de kena mengena dgn cirit birit yaa .. jangan risau  :)

kalau nak lihat lagi sesi bab2 makan di Bandung boleh le jenguk di sini.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq