Tuesday, December 20, 2011

pecah dara bm

Assalamualaikum..

woww gerun dengar sebut pecah2 dara ni... heheh... ehh jangan silap faham tauu. Hari ni mama nak test power bm (bread maker) baru!. hihi.. dah jatuh cinta betul le ngan bm ni.. semua resepi rasa nak cuba!.  Okay oleh kerana nak test kehebatannya apa kata kita layang gambar lu deh... jeng jengg jenggggg.....
|
|
|




gambar xlawa le.. dan rasa kurang sesuatu.. cuba perhati betul2, perasan tak apa dia...  Haa tu le pelik le sikit nampak sebab   takde mangkuk kertas beralas, lupa nak beli.. ihik22.. teruk nguh mama ni..

Takpe le... boleh di maafkan lagi sebab ni baru nak test power.  Hubby dah awal2 cakap lepas ni kita dah tak payah beli roti dah... kita dah ada kedai roti sendiri. wowww!.. bahaya abah ni!   anak2 pulak dah memang excited ... dok bising heboh2kan kat kawannya mama ngah masak pizza!.. Syaidi si sulong mama dah siap cakap pasni kita tak payah pergi pizza hut dah!.. kha222..  Alhamdulillah rasa pun memang sedap bangat... dan rezeki budak2 jiran sebelah rumah dok lepak main game kat rumah   pun boleh le merasa gak!.  tq pada cousin.. cik yah yang jadi tok guru  mengajar cara2 nak guna bm ni sebab dia lagi expert.

okay untuk resepinya boleh le cek kat sini deh.  lagipun ni resepi ni mama banyak derhaka laa... main tambah jer  bahan yg ada kat dapur  ;)





tapi gambar di atas ni laagi gebu.. resepinya d sini..



Selamat mencuba!



4 comments:

kaklong said...

terbaik! :)

mas saari said...

singgah dari blog ibu gebu!
sedapnya, boleh try buat ni..

minah senget said...

Aduh mama.lapar d buatnyer...untungla kan ada masa dpt buat mcm2
Heheh

Kak Eiza said...

ha.a kan.. sib baik ada bm.. kalau tak... xmerasa buatan tangan sendiri.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq