Wednesday, January 25, 2012

cuti raya cina nii memang jammed le jalan.. ;(

Assalamualaikum...
cuti raya cina 2.3 hari ni memang sibuk tak duduk rumah pun... pergi rumah ayah sedara hubby.. ada kenduri kawin. minggu depan  wekend pun masih ada lagi pak sedara belah hubby jugak di Segamat. Kalau nak sebut kenduri kahwin ni memang terlalu banyak di buat pada waktu ni, bayangkan le.. homestay mamaLUV pun tak berhenti2 ada incoming call nak sewa.. tujuan utamanya sama gak nak ngantar pengantin.;)

ok kita layang gambar je lah ya.. gambar2 di rumah pak sedara di kampung.. ..


Kereta baru, Toyota Alphard.. hehe.. yg lama dah tukar ambik yg lebih besar lagi pasal kesian tengok anak tak muat ruang nak tidur kalau berjalan jauh atau balik kampung ... terutamanya  Syahmi le yg  selalu nasib tak baik tidr kat bawah jer. sebab abang2 dan adik2  dah menguasai tempat masing2 ;), sekarang bukan main suka lagi siap main22 lagi kat tempat belakang pasal terlalu luas.. Alhamdulillah.. rezeki tahun ni boleh pakai Aplhard yg sememangnya idaman dari dulu2 lagi. hehe


kenangan bersama kereta lama, Toyota Estima  yg banyak  berjasa.... ;( . kdg2 masih teringat lg yg lama.

ayah ngah yg selalu jer sibuk cari macam2 untuk kami kalau pergi rumahnya, kalau datang rumah pun tak pernah tangan kosong.. adeee jer bawak mde, kalau dulu bawak daging landak, lepas tu ikan banjir pekasam, sekarang ikan siakap yg besau2 plak tu.. uhukk terharu sangat.. tq banyak2 ayah ngah!


anak2 sukaa sangat dok tengok burung2 peliharaan ayah ngah. siap dok haru pulak balik rumah nanti mama carikan burung merpati ni jugak nak bela.  haha.. jangan mimpi le sayang2 mama.. takde ruang tempat kat rumah kita nak bela.. ;)

waa best jer tgk suasana sawah terbentang luas kat belakang rumah... tenang dan damaiii jer hati ni... ;)







balik rumah terus masak siakap gulai lemak kuning kampung... best !


Okay hanya post ini aje untuk kali ni... post bergambar.. ... bukan malas nak update blog tapi memang2 tak cukup masa dengan urusan rumahtangga dan macam2 lagi. .. sibuk sokmo kata org trg le katakan.. alaa macam le org lain pun tak sibukkk.. hihi   :), jangan mare... bese le suri rumahtangga... macam ni le kita2 para isteri yg tak bekerja.... lagi sibuk dari bekerja di office lagi yg kadang kala ada jugak time rehat... kan?.. 

salam..

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq