Friday, January 6, 2012

kerja rumah yang tak pernah habis ;(

Assalamualaikum..

lamenya tak update blog.. uhuk.. penat le.. sekali nak update bukannya kejap. sejam gak dok main ngadap2 laptop ni. tp oleh krn taknak le blog mamaLUV ni kesepian memanjang xbest gak kan?.. 

Hari ni weekend... badan ni rasa ringan le sikit penatnya bila baliknya anak 'teruna' mama dr asrama.  sekarang dah bertambah ringan tulang menolong kerja rumah, dari semalam dok gotong royong kerah2kan adik2 sama naik bersih2kan rumah pasal dok tgk mama ni asyik bersin ajer.. yela dorang dah tau penyakit resdung mama ni memang dah tahap serius gak, pantang masuk habuk skek lam hidung ni mula xberenti bersin jer manjang...  okay apa kata kalau kita layang gambar le plak k.. heheh

" mama esok nak buat nasi lemak syaid bantu kupaskan bawang dan cili ya".

" Afik suke main2 sabun.. biar afik basuh pinggan jer lah ye mama.."

 Terima kasih sayang semua.. u all memang kebanggaan mama. faham jer mama penat hari ni ya.  tak perlu di suruh siap tanya mama nak suruh buat apa?.. ishh kenapa ya sejak syaid balik dari asrama ptg kelmarin mama tengok memang bertambah kerajinannya... pantang nampak adik2 sepahkan mainan terus di suruhnya kemas.. pastu kerahkan adik2 suruh siapkan homework dan hafal sifir.  sejuk jer hati mama tengok tau ;)  .. Syafik pulak suke sangat bantu cucikan pinggan mangkuk.  kesnya pasal memang suka bermain2 bubble soap. hehe. ha.a kan mama perhatikan dorang ni semuanya seperti dah pandai bahagi2kan kerja rumah.  eii suka sangat.


Alhamdulillah... moga2 anak2 mama membesar menjadi anak yang soleh & solehah.



 Syahmi di kerah abang Syaid .... "belajar222222.... no iPad.. no ps2.. no laptop"

 ehhh basma pun kena paksa belajar gak ke??.. heheh.. "mama.. Basma nak buat seme ni buley??" ... "alaa buley jer sayang... buat yg senang2 dulu.. yg susah2 nanti mama ajar ya"

muffin yang di order syaidi esok nak bawak bekal asramanya..

Tadi.. pagi2 lagi dah kerahkan bread maker ulikan doh  utk projek pizza.  tapi hari ni berkreatif skek le...bentukkan segala macam.  ada le sikit hantarkan untuk cousin depan rumah dan juga utk jiran sebelah .. mmg saje buat lebih pun dan jugak untuk frozen.. simpan utk bekal anak2 sekolah nanti. 






 okay le.. xleh le nak panjang2kan entry ni.. ni nak kena ion baju sekolah le pulak.. ;)
nanti the next post mama citer topik2 yg lagi best k ...

salam sayang


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq