Tuesday, April 24, 2012

Pulau Redang taman laut...Tumpuan musim cuti sekolah

Assalamualaikum wbrkt dan salam sejahtera.


Cuti sekolah makin hampir....dah ada planning ke?? Ada yang nak pergi jalan2 sama keluarga ada juga ambil kesempatan ni nak buat kenduri atau pi kenduri....tapi kalau plan awal2 boleh jimat banyak cost dan lebih tersusun jadual nnt:)
 
Mama sekeluarga dah lama plan nak pergi pulau...dah lama plan dengan adik mama nak pergi ramai2 ke Pulau Redang....
 
Kat bawah ni semua gambar percutian adik lelaki, Che ku Mohd Ridhuan dan rakan2nya ke Pulau Redang pada pd akhir bulan september 2011 yg lepas. Woww seronok kan tengok gambar2 ni.. rasa tak sabar nak join. hehe. tapi adik lelaki dah buat rancangan nak buat family day trip kat sana pada tahun ni cuti sekolah....Mintak2 mama dan family pun boleh join... sebab schedule hubby mama ni selalu full...   
jelesnya main dengan anak2 ikan.. kalau dapat di anak mama, si syahmi ni maunya ikan tu terus di tangkap masuk akuarium... ahak2..

 
amboi Wafi.. hensem nya anak sedaraku ni.  nanti balik hitam lah ya.. hehe

posing habis 2 beranak ni






 
 
Adina kecik2 dah pergi Pulau ya.. che long tak sampai sampai pun  lagi.. asyik2 nak tunggu baby besar le.. bila dah besar sambung lagi dapat baby baru.. baby baru dah besar ni hehe dah takde alasan lagi dah... habis musim tengkujuh mesti nak pergi jugak! yankk nak pergi jugakkk... anak2 dah besar ni.. hehe.. alasan best tu!


sian si adik kecik kena tinggal kat rumah ya.. nasib baik pergi kejap jer.. dari kul 8 pagi hingga 3 tgh.. kira pergi mandi manda je.. tu pun dah kehitaman 3 beradik ni.. hahaha.

amboi.. roti tu untuk si ikan2 ke atau si bapak duyung... haha

comel nyaa... geram betul le tgk air yg jernih dengan dikelilingi ikan yang jinak giler tu!

hai si ikan.. nak roti?.. meh22 datang sini.. ada sikit lagi ni.. jangan berebut ya...


Utk maklumat perjalanan:

Dari  mamaLUV.Villa 
  • ke Jeti Merang adalah selama 15 minit.
  • dari jeti ke Pulau Redang pula  45 minit. Feri lambat sikit tapi kalau bot ni  laju le sikit , awal dlm 10- minit gitu le.
  • Bayaran bot : RM 500 untuk 10 org  satu bot.  Kiranya RM50 sekepala.  Biasanya kira satu bot. Kalau ramai sangat boleh naik feri jer.  satu feri RM1500 boleh muat dalam dlm 35 org.
  • Makanan di sarankan beli le di luar, jangan beli kat sana.. mahal loo.  harga kira double.
Okay itu ajer untuk kali ini pasal percutian lagi.. hehe asyik2 percutian jer kan.. alaa.. santai2 bersama family lari dari tekanan luar dan bebanan kerja  hari2. ni le masanya nak pergi  bercuti bawak anak isteri.  hilang stress tengok laut.

 

3 comments:

Papa-NtiQ said...

hmm belum terpikir lagi nak gi mana cuti sekolah nih. Terjah je last minit hehehe. kalu desperado sangat gi umah kakak kat shah alam bersarang kat situ satu keluarga hehe

MaMa sYahMi said...

bestnyerr....teringin gak nak pegi since kawen..tpi mengandung plak..pastu beranak plak..ni alasan mcm akak bgtau ler..nak tgu baby besar ckit..heeheh...takper2..one day sy nak pegi gak..:)

Kak Eiza said...

papa & mama syahmi.

kalau bercuti di Pulau memang menyeronokkan...anak2 memang takkan dapat lupakan memori yg indah bercuti d sana dgn pantainya yg cantik dan ikan2 yg jinak. tapi betul le kata mama syahmi.. nak tunggu lps sorang2 anak besar sambung lagi kluar baby baru.. sama le kita ni.. hehe.. tp dah planning akan pegi cuti sekolah ni atau hujung minggu pergi satu hari balik hari yg sama.. InsyaAllah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq