Nutrisi Herbalife Rahsia kecantikan artis masa kini


Rahsia kecantikan sebenar adalah kekal sihat...alhamdulillah.
Sudah 43 tahun mama...ramai yang bertanya mama makan dan mama apa...
sebenarnya pemakanan sihat adalah faktor utama kita untuk kekal cantik...
mama dari duluu suka makan ulam...kalau orang tanya mama suka makan ulam...

Dulu mama amalkan SNE Beutiskin produk tapi alhamdulillah sekarang mama tahu Nutrisi Herbalife mampu membuat kita kekal sihat dengan rawtan luar dan dalam....insyaaLlah mama akan share di post yang terkini nanti...



RAHSIA DIET SIHAT KEKAL BERAT BADAN, LANGSING , KURUS DAN KULIT UTK LEBIIH CANTIK,CERAH .GEBU DAN KULIT YG SEMPURNA... ♥ ♥DGN HERBALIFE.. !!!





NUTRISI HERBALIFE

----------------------------------------------------------------------- 
Dah setahun berusaha nak kurus. Semua tips kurus dah follow, makan dah jaga, kelas zumba dah ikut tapi kenapa berat masih tak turun turun lagi ya...sedeyyy? 
Tak CLEAR berapa KG nak turun. 

Ye, memang nak turun berat, tapi kena set target dulu. Sebulan turun berapa KG? Kena tulis kat dalam diari supaya kita boleh fokus hari-hari. Nanti takdelah stress sebab kita kerja based on goal.

Setiap aorang ada target yang berbeza....jadi TARGET/GOAL kita sebagai destinasi kita. Ada orang tu nak turun 1 Kg je sebulan dan ada orang tu nak turun 3 Kg sebulan dan ada jugak yang target lebih, nak turun 5 Kg sebulan pun ada...Ikutlah target masing-masing ya...jangan ikut orang ya. Yang penting, pastikan target REALISTIK dan boleh kita capai. Camna nak buat...yg tu kena tanya mama...pm mama..kita settle sama-sama..


Suka mencuit. asal nampak makanan jer mesti cuit nya...

"Alahhhhh, takpelahh. Cuit sikit je pun. Takde efek kat berat".

Hati-hati ya kalau ada minsdet macam ni..mama jamin tak kurusnya:) Secubit cuitan kita akan ada kiraan kalori yang kita ambik...nak setiap kalori nanti nak kena bakar...cuit2 terus lena tentu tak kurus...jangan main2 ya...PM mama kat wasap nnt mama share camna caranya....



Banyak makan gula, tepung, process food.

"Saya dah diet dahhh. Pagi petang siang malam saya makan biskut"

"Saya dah diet dahhhh, tak makan nasi. Cuma air manis je saya tak tinggal. Teh tarik sedap sangat"

" Hari-hari saya makan kek. Tapi makanan lain saya tak makan. Kek aje"

" Sarapan saya makan kuih dan roti canai "

Cam selalu jer mama dengar....hehe yang tu pasti tak kurusnya...camna nak turun berat badan?? so kena ada sikit ilmu pasal makanan ya....

  • Bertepung ( roti putih, kuih, pizza, cekodok, goreng pisang and many more makanan yang bersalut tepung )
  • Gula ( Kek, coklat, air manis, brownies , muffin semua tu slo slo kurangkan.. Jangan makan hari hari )
  • Proses Food ( Nuget, Sosej,Biskut, meehon, meggi, mee kuning, spagheti, kerepek and many more )
Nak makan berpada2 dan kena ada caranya...caranya meal plan yang mama nak share serta nutrisi herbalife mmg untuk kebaikan anda semua.





28 comments:

Chinta said...

Aslkm kak..nak tanya, preggy mom boleh makan x? Maybe masa pantang?

Kak Eiza said...

Wsalam... xbleh yunk... kalau dlm pantang br boleh.. boleh merawat dalaman... :)

wawalicious said...

Akak, nk tanya, cara makan beutskin ni, telan kapsul atau kene atau kene picit dlm mulut?

wawalicious said...

Alamak, salah plak, cara mkn, telan je ke, atau picit dalam mulut?

Kak Eiza said...

wsalam wawa.. cara makannya telan camtu je.. bukan picit :)

White Rose said...

kak bape lama mkn baru npak kesan putih tu....?

Kak Eiza said...

Aslkm. kulit Kja asal bukan gelap. tapi hanya kusam.. warna kulit tak sekata... tapi bila makan terus menghilangkan kusam, dan lembut sgt2. cam custm KJa sorang tu asalnya kulit gelap mkn sekotak je dah cerah jauh beza dgn kulit asal. depend kpd badan masing2 terima. tp kebanyakkannya dpt feed back yg positif :)

shaboy said...

Lelaki boleh mkn tk?

Kak Eiza said...

boleh Shaboy :)

finaz said...

Klau mkn beutskin ni bleh cmpur dengan produk len x,, mcm vco or acai berry,,?

Eyza Aziz said...

hi Kak
saya nak tau:-
1) perlu ke menggunakan produk ini untuk jangka masa yang lama untuk maintain hasilnya?
2) berapa hari penghantaran?
3) camne nak order?
4) kalo nak guna produk je tp xnak jd member bole x?

Kak Eiza said...

Salam.. Finaz: nak campurkan boleh je cuma jarakkan masa.

Nurul Nabila said...

boleh tak kalau makan selang sehari ape keasannyer? sbb nk berjimat tq..

Kak Eiza said...

salam Nurul.. stlh kulit dah okay utk consume 1 biji sehari dah ok dah

yaya zulkepli said...

akak kalau kulit jerawat,brparut and gelap boleh hilang ke kalau makan ni..??

yaya zulkepli said...

akak kalau kulit jerawat,brparut and gelap boleh hilang ke kalau makan ni..??

yaya zulkepli said...

akak kalau kulit jerawat,brparut and gelap boleh hilang ke kalau makan ni..??

yaya zulkepli said...

akak kalau kulit jerawat,brparut and gelap boleh hilang ke kalau makan ni..??

Kak Eiza said...

Sorry Yaya...akak tak perasan ada komen kat blog..maklumlah ramai customer beutskin pm kat FB dan sms akak. InsyaAllah ok dan ikut testimoni yg makan sebelum ni alhamdulillah hilang tapi kesannya beza2 ikut org ada cepat dan ada yg lambat...bergantung...Yaya boleh cuba makan dulu tengok:) SMS aka di 0139335801 ya...

nasrul said...

Lelaki boleh mkn? Xdak effect pa2 ka kalau laki mkn? Tone kulit akan sekata di seluruh bdn atau akan sekata di muka sahaja?

Kak Eiza said...

Aslkm Nasrul. lelaki pun boleh.. akan ikut hormon lelaki.. kalau perempuan akan ikt horn prpuan. kulit akan cerah keseluruhan.. bukan hanya kulit muka sahaja

lahan said...

Salam Kak Eiza,

Saya berminat utk beli BEUTSKIN CAPSULES dan jadi ahli sekali, mohon advice kak, macam mana prosedur.

Kak Eiza said...

Wsalam Lahan,
Call kat Ja 0139335801 atau sms,
nnt akak call lahan balik..
Thanks

syazana wahid said...

Assalam kak Eiza,

nk tnya,kalau kulit kite daa putih melepak pkai BE, pstu kite stop using BE , then ad efek x ? ataupun kulit kite kmbali mcm dlu or lebih merosot . ty kak ^^

zouq said...

horman laki tak jadi lembut ke kak ?takut nnt hormon bertukar jd lembut...leh terangkan ?

syazana wahid said...

Assalam kak Eiza,

nk tnya,kalau kulit kite daa putih melepak pkai BE, pstu kite stop using BE , then ad efek x ? ataupun kulit kite kmbali mcm dlu or lebih merosot . ty kak ^^

Nora Jojah said...

Salam nak tnya... klu kita mkn beutskin ne boleh kh mminum minuman alkohol dan ada kesan sampingan ke? Maaf yea sy tnya ni krna sy mmakan beutskin ni bru je dlm 2mgu tp sy sllu je minum minuman alkohol sperti tiger carlburg dan heineken... msalah nya muka sy ada pigmentation dan gelap... tolong beri nasihat untok sy.... sy dri brunei... mkasih

Annie Wong said...

Seminggu bersalin secara caesarean. Blh mkn BE dah ?

Melawat Putraku di Gontor 3 Darul Ma’rifat Kediri Indonesia

Gontor 3 Darul Ma'rifat di Kediri Indonesia...airport terdekat Surabaya. Putra kedua Kak Ja Shafiq sedang belajar kelas intensif yng ...

Jom Follow Kak Ja