Tuesday, July 31, 2012

Selamat berpuasa - dari Fanpage Ija Collection's Boutique

Salam semua dan selamat berpuasa...








Hari ni dah masuk hari ke 11 kita berpuasa...cepat sungguh masa berlalu yer.. Lagi 20 hari kurang kita akan menyambut aidilfitri pula...masing2 sibuk betul tak?? tu yang alih2 sudah sebelas hari berpuasa dan sikit lagi sibuk dengan baju raya..kuih raya...balik kampung dsbnya... Kak Ja harap persiapan tahun ni berjalan lancar yer...semoga semua bahagia dan ceria selalu..

Kak Ja juga sibuk ramadhan tahun ni maklum lah sebelum puasa buka butik - Ija Collection's Boutique kat Kemaman dan renovate butikd K.Terengganu....target lps raya open...so sibuk sikit tahun ni berbanding tahun yang lepas...

Pembaca Kak Ja pasti sudah tahu yang kak Ja adalah reseller tudung jenama Fareeda  Ija Butik memasarkan tudung Fareeda...kalau yang belum tahu boleh berkunjung ke facebook Kak Ja iaitu  Fareeda Batri Syia atau LIKE fan page Ija Collection's Boutique.

Hari ni jgk Kak Ja siapkan Fan page utk Ija Collection's Boutique supaya senang kak Ja nak update news dan share news dari official page Fareeda kat situ...kawan2 boleh negok kat situ tapi kalau nak order sila ikut Facebook Kak Ja Fareeda Batri Syia seperti biasa sbb Kak Ja akan upload album photo tudung2 gojesss stok terbaru kat situ.. tapi buat waktu ini Kja tidak sempat lagi nak publis online. kalau ada staff boleh le fokus utk admin atau erti kata utk custm online, tapi memang kdg2 tak sempat sungguh dengan kunjungan customer yg datang tidak henti2..... minta maaf ya untuk pelanggan online Fareeda Batri Syia.

Buat pelanggan yang sudah berkunjung ke Butik Kak Ja di TATIUC Teluk Kalong Kemaman...terima kasih to you all...datang lagi yer..stok baru akan masuk dan di announce kat FB yer .. biasanya hari sabtu pd malam le.. masa tu Kja baru sampai dr Bangi habis restock.

Buat yang masik belum berkesempatan ke Ija Butik bolehlah datang bila dari jam 10 pagi - 4 petang  (hanya di bulan Ramadhan sehingga kul 4, biasnya sehingga jam 6 ptg) tapi jangan lupa call or SMS dulu di 0139335801 (Kak Ja) atau singgah di FB kak Ja tengok announcement butik dulu yer...

Buat masa sekarang ni stok banyak...boleh datang grab satu utk dipadangkan dengan baju raya tahun ni yer...thema apa tahu ni??? Dengan Fareeda senang nak match sbb banyak color gojess yg pasti menawan hati anda:)

Selamat beerpuasa semua:)

 
Sunday, July 29, 2012

Khasiat kurma - Dahulukan berbuka dengan kurma

mamaLUV kurma
KURMA dan puasa sememangnya tidak dapat dipisahkan, sejak zaman Nabi Muhammad S.A.W lagi kurma telah menjadi amalan ketika berbuka puasa.

Bahkan berbuka puasa dengan kurma juga kamu beroleh pahala sunah. Namun tahukah kamu bahawa buah kurma juga amat baik untuk kesihatan?

Tetapi apakah khasiatnya? Jadi, sempena bulan Ramadan ini, .com ingin berkongsi serba sedikit fakta-fakta menarik mengenai buah kurma.

Kurma mempunyai kandungan tenaga yang tinggi serta dapat mengembalikan paras gula yang rendah dalam darah kepada paras normal. Penghidap kencing manis boleh mengambil kurma sebagai makanan pertama untuk berbuka puasa.

Sebiji kurma sudah cukup untuk memberi kamu tenaga, serat, vitamin dan mineral serta amat baik bagi mereka yang berdiet. Kurma juga mampu mengatasi masalah sembelit dan gangguan usus kronik. 100 gram kurma segar mengandungi sumber vitamin C dan membekalkan 230 kalori untuk tenaga (960 kJ).

Kurma juga dapat mengelak penyakit barah, merawat buah pinggang, melancarkan perjalanan darah, dan mencuci hati. Bagi mereka yang menghidapi sakit kerongkong, selesema, demam dan masalah insomnia dapat diubati dengan memakan buah kurma.

Ini bermakna, makan sebiji kurma dengan segelas air sebenarnya sudah mampu memberi tenaga secukupnya. Justeru, dinasihatkan pembaca untuk mengamalkan buka puasa dengan kurma.

Kita bukan sahaja mendapat pahala Sunah, tetapi juga mendapat manfaat dari segi kesihatan.


Sumber: Utusan Online

 
Saturday, July 28, 2012

Ramadhan Sale di Butik Fareeda Batrisyia - Ija Collection's Boutique



 
Salam jelitawan FAREEDA.. untuk mendapatkan tudung2 FAREEDA yang semestinya GOJESSS daripada Fareeda Batri Syia... Mulai esok boleh le datang berkunjung di Ija Boutique Kemaman di Kuarstes TATIUC, dengan harga yg sangat berpatutan! Alhamdulillah sambutan di Kemaman amat menggalakkan sehingga tidak sempat untuk publish on9. Jutaan maaf di pinta khas buat on9 customer.



Di bulan yg mulia ini juga Kja ada membuat Sales Ramadhan dengan harga yg berbaloi.

Restock!
1) Rozanna RM160
2) Suzanna RM175
3) Sofea Ekslusif RM175

4) Sofea Set RM230 (Tudung only RM210)

Walk in stok!
1) suzanna RM
2) Rozanna RM166
3) Sofia Eksl RM185
4) Rania RM170

p/S:
Tidak di benarkan book .. kerana banyak kes bila tudung yang di simpan.. apabila datang berkunjung ingin menukar yg lain pula. so untuk adil untuk semua custm boleh datang sendiri kerana banyak warna yg pasti akan memikat hati anda semua... :)
TQVM!


Ija Collection's Boutique
Jalan Teluk Kalong Kemaman
Terengganu
Facebook: http://www.facebook.com/batri.qis

0139335801 (Kak Ja)
Open: 10 Pagi - 4 Petang

 
Thursday, July 19, 2012

Insaf dan banyakkan bersedekah elakkan pembaziran: Selamat menyambut Ramadhan

Assalamualaikum wbt. dan Salam semua pembaca mamaluv..

2 hari lagi ramahdan al mubarak akan menjelang tiba...
Sama2 lah kita bersedia dan insafi kehidupan kita sehariaan.
Banyakkan amal, bersedekah dan elakkan pembaziran...

Hayatilah photo ini utk kita sama2 sedia menempuh ramadhan yang bakal tiba..

 Ingat sahabat2 seagama kita yang menderita utk setitik air...

Buffet ramadhan sudah sinonim menjelang ramadhan...sudah jadi trend dan kelaziman...tahun ni cuba elakkan pembaziran...peringatan utk diri mama sekali..insyaAllah:)
 Jangan ikut nafsu ya...
 Selamat menyambut Ramadhan almubarak!!


 
Wednesday, July 18, 2012

Dengan tudung Fareeda anda nyata jelita di Ija Collection's Boutique - Fareeda Batri Syia

Koleksi-koleksi rekabentuk tudung fareeda
Dengan tudung Fareeda anda nyata jelita di Ija Collection's Boutique - Fareeda Batri Syia





Majlis Perasmian pembukaan cawangan butik FAREEDA Batri Syia.Basma yg di rasmikan oleh Duta FAREEDA iaitu cik Mawar dan model resmi FAREEDA...Pn Azalia.
pada 23 Mac 2013






2nd Outlet Butik:
Butik FAREEDA Batri Syia.Basma
Gong Badak Kuala Terengganu
(depan proton.. sebelum trafik light UNISZA)

Majlis Makan Malam di Hotel & Resort Awana Kijal.. sempena perasmian butik FAREEDA Batri Syia di kemaman pada 23 Nov. 2012.
di rasmikan oleh Duta FAREEDA cik Mawar dan model Fareeda iaitu Pn Azalia.
















1fst outlet: 
Butik FAREEDA Batri Syia,
Komplek Casa Limbong, Bandar Chukai, Kemaman, Trg.










anak mama tersayang... Batrisyia & Basma!













 Dengan tudung FAREEDA anda nyata jelita..
KATA MEREKA...

"Tudung ini bukan sebarang tudung yang banyak dijual di Jalan Tuanku Abdul Rahman Kuala Lumpur atau pasar-pasar malam yang hanya boleh diperoleh dengan harga RM5. Ia adalah tudung siap pakai yang dibuat daripada kain sifon dan lycra yang bermutu tinggi lagi selesa dan sejuk dipakai"

Sadatul Mahiran Rosli
Utusan Malaysia.


"Hanya material terbaik digunakan untuk menghasilkan tudung FAREEDA. Apa yang pasti rata-rata testimonial pelanggan yang memakai tudung FAREEDA berpuas hati dengan rekaan dan pola warna yang selesa serta cantik"

Radzha Md Raieh
Majalah NUR


"FAREEDA menghasilkan rekaan tudung yang bukan sahaja berkualiti tinggi dan cantik malah ia mudah digayakan"

Intan Rohaizat Zakariya
Majalah Mingguan Wanita

[Sumber: dari laman web fareeda

About Butik Fareeda iJA Collection's- Fareeda Batri Syia

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬(ஜ۩۞۩ஜ)▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­­­­­­­­­­­­­­­­▬▬
Butik Fareeda iJA Collection's adalah Pengedar sah yang dilantik oleh FAREEDA SCRAFT untuk memasarkan, mempromosikan tudung FAREEDA yang berkualiti.

Wakil Sah Pengedar FAREEDA bagi Terengganu.
Pemilik : Che Ku Rosliza (Kak Ja) 013 9335801 (Fareeda Batri Syia)

Alamat Butik :
Fareeda Batri Syia 
Ija Boutique
Kompleks Casa Limbong, Bandar Chukai,
Kemaman, Trg
(Setiap hari 9.00 pagi- 6.00 Petang)
Jumaat tutup
tel butik :  09 8595801
==========================================================
Cawangan di Kuala Terengganu

Alamat Butik :
Fareeda Batri Syia.Basma 
Ija Boutique

A48 Taman Perumahan Gong Badak,
21300 Kuala Terengganu,
Terengganu 
(Sebelah UNISZA)
(depan proton dan bangunan wisma rimbun tekad Gong Badak)

waktu operasi : Setiap hari 9.00pg - 6.00ptg
Jumaat tutup
tel butik : 09 6672187

Kawan2 jelitawan fareeda bolehlah contact Kak Ja melalui facebook Fareeda Batri Syia 

Dengan tudung Fareeda anda nyata jelita di Ija Collection's Boutique - Fareeda Batri Syia

Lagi Info di Butik Fareeda Batri Syia dsb nya.. klik di sini

video clip majlis perasmian butik FAREEDA Batri Syia






     
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Tinggalkan jejak anda di sini & selepas ini mamaLUV akan jejak anda kembali. tq