Pembukaan Restoran Butik 2014


Assalamualaikum Selamat malam.. Selamat berbahagia untuk semua pembaca mamaLUV tersayang.

malam ni just nak share foto2 lama yang tersimpan rapi.


Permulaan .. renovation cafe restaurant pada awal tahun 2014.. semua kosong.. design cantik2..hasilnya boleh scroll di bawah deh... 



foto banyak lagii.. just click read more ya sayang...









Pada hujung tahun 2015.. ada masalah kekurangan pekerja.. kakja latih anak laki jadi chef sambilan.  Semua resepi western  perturunkan pada anak waktu tu kebetulan sedang menunggu result spm.  sekarang dah menuntut di UniMap, Perlis.  Alhamdulillah.
Sos takoyaki resepi sendiri yang kakja belajar dari jiran masa dok Japan dulu selama hampir 7 tahun. follow husband buat Master hingga PhD.

oh ya.. nampak tangan anak laki kakja tu jangan sangka bertatu tau.. mengucap panjang  huhuk.. tu just sarung tangan je takut termengecip minyak  heheh


foto sebelah takoyaki  tu.. masa ni dok create resepi chicken grill .. 
jeng jeng jeng.. inilah hasilnya.. 



resepi di restoran butik kakja. menu western ada fish & chip, main menu Nasi dagang terengganu, lamb chop, lamb grilled dn mcm2 la



Takoyaki dan Okonomiyaki.. resepi sendiri.. menu paling laju antara nasi dagang.. Alhamdulillah



masakan panas Thai.. chef dari Pattani, Thailand.




2 anak perempuan kakja yang memang suka berfoto...


Antara pengunjung pengunjung restoran akak.. alhamdulillah.. full house.





resepi sendiri.. alhamdulillah dapat sambutan..




nasi kerabu thai yg resepinya sempat belajar masa travel Krabi.. warungnya sebelah hotel kami je.  pagi2 memang breakfast situ.. antara menu yang paling sedap laksa siam dan nasi kerabu. dua dua menu ni kakja belajar dengan akak siam ni.. MasyaAllah.. baik sangat orangnya.. tak kedekut ilmu. rasa pun memang sama dengan air tangannya...





dok menjamu lasagna.. sempat keluar menu ni dalam 3.4 bulan je lepas tu tutup menu ni ..pasal anak kakja dah nak sambung study.. takde yang berkelayakan kja nak sambungkan tugas anak lepas tu




butik kakja...








nama butik pun butik Batrisya Basma.. sempena nama ke dua anak dara  tecik ni yang suka posing depan camera ni haa.. hehe

okay tu aje.. nnt sambung lagi posting seterusnya. sementara tu jom tengok iklan bawah jap.. singgah2





No comments:

Pengalaman Herbalife spetacular 2018: Online Business yang Mantap dan Berjaya

Assalamualiakum wbt. Kenangan yang paling manis dan berharga buat mama di spetacular Herbalife 2018 Sepanjang 8 tahun berkeci...

Jom Follow Kak Ja