Pengalaman Herbalife spetacular 2018: Online Business yang Mantap dan Berjaya



Assalamualiakum wbt.

Kenangan yang paling manis dan berharga buat mama di spetacular Herbalife 2018

Sepanjang 8 tahun berkecimpung dalam dunia business online ternyata inilah kali pertama, dan pengalaman pertama yang menakjubkan. Tiada business online yang mama rasakan dapat menyokong ahlinya untuk berjaya dengan kekuatan produk dan sistem pemasaran yang ada.

Sebelum ni mama hanya tertumpu pada jualan runcit dan borong secara online dan offline. Mama rasa ramai yang terlibat dengan kaedah jualan sebegini. Sepanjang 2-3 tahun menjalankan business tudung dan pakaian.. jujur boleh di katakan  banyak income yang masuk melalui jualan tersebut.. itu zaman belum masuk GST lagi la...seronok lagi berbisness time tu. Seperti yang mama katakan tadi hanya jualan runcit dan borong maka profit yang kita dapat hanya lah bila ada sale atau jualan. yang tak habis akan jadi stok.  terpaksa cari produk lain yang lebih beri keuntungan dan peluang yang lebih baik.  Kemudian bukak butik dan restoran... bertahan dalam 3 tahun, masuk tahun ke dua start GST.. bermulalah perlahan perjalanan perniagaan kami .. kerana tidak dapat kejar dengan harga stok barang yg serba naik dan mahal. sedangkan harga menu-menu dan stok butik mama kena kekalkan supaya tidak menyusahkan pelanggan.  kawan kawan mama yang juga berniaga di situ seperti restoran dan butik jugak hanya dapat bertahan pun dalam 3.4 bulan terus tutup. dengan ekonomi sekarang yang semakin meleset dan duit yang rendah. so kami settle down kat situ..tak boleh teruskan lagi walaupun customer takde masah.. yg masalahnya ..keuntungan kami lebih kepada cover cost.


Sehinggalah mama berjumpa dengan HERBALIFE. asalnya hanyalah untuk kesihatan mama dan ahli keluarga. untuk kekal sihat. bak kata perpatah apa nilainya uang ringgit kalau kesihatan tak dapat dibeli. Oleh itu kita perlu kekal sihat agar dapat meneruskan kehidupan dan berbisness seperti biasa. Dengan herbalife mama dapat mengurangkan kadar kolesterol yang tinggi,  turunkan berat badan dan juga gastrik pun takde dah sampai hari ni.. gastrik tu pun dari mama diet tidak betul (diet sendiri sendiri tanpa ilmu dan coach)

kalau tidak sebelum ni kan kalau berdiri lama lama dah rasa kebas tangan kaki. kepala mula pening.. nak pitam..Boleh katakan mutu kerja harian kat rumah banyak terganggu.. akhirnya tidur.. sebab cepat penat dan mengah. so apa jadi lepas tu.. berat semakin bertambah.  baju pun banyak saiz dah tak boleh pakai.

Alhamdulillah selepas follow program lose weight from home dgn amalkan nutrition herbalife utk sarapan pagi dan malam selama  selama 21 hari dan yang penting juga lunch dengan solid meal eat clean yang di berikan meal plan dalam progm ni yang kena follow..  Kiranya  selama satu sesi mama kembali sihat, berat badan turun sebanyak 5.5kg.. nak workout pun mudah,, sebab badan dah ringan seronok sangat dah ideal sekarang.

Bila dah capai tahap kesihatan yang baik, mama terus terfikir untuk baca pamplet herbalife yang disertai semasa mama daftar sebagai ahli. satu persatu buku tersebut mama khatam. dan terus mama hubungi coach mama iaitu coach syud orang yang memperkenalkan program lose weight from home pada mama. Daripada penerangan dan dorongan coach serta bahan bacaan tadi mama decide untuk jadikan herbalife sebagai business mama.



Kenapa herbalife??
Mama rasakan kekuatan herbalife sangat kuat.
Herbalife diperkenalkan pada mama atas kekuatan produk dan keberkesanannya. bukan atas perniagaan nya. Maka dengan produk yang stabil dan mantap akan mendorong kita maju dalam business. Orang akan cari produk sebab memang telah terbukti berkesan. Kita pun tak susah2 nak explain apa itu herbalife kerana dia telah terkenal. Tapi yang paling uatama adalah coach dan sistemnya. Macamana nak guna produk agar beri kesan optimum kena ada guide dari coach. yang tu semua boleh PM atau hubungi mama nnt mama share separately ya. Banyak tips mama akan kongsi nanti. Tentang sistem jana kewangan juga pasti tidak mengecewakan.


Dengan herbalife kita akan dapat 4 sumber pendapatan.

Tidak seperti jualan borong dan runcit yang memberi lebih kekayaan kepada pemilik produk. Tapi tidak dengan Herbalife yang share kekayaan mereka dengan orang bekerja kuat. Ya kerja kuat. Dengan produk lain mungkin kita akan capai juga volume sale dan profit dari kerja kuat. Tapi dengan herbalife kita akan dapat:-

i)    Sale dari profit margin jualan borong dan retail

ii) kita diajarkan membina rangkaiaan network untuk supervise dan mengajar pengguna menggunakan produk herbalife dengan betul dan mendapat hasil yang amazing!!- maka kita di bayar dengan insentif binaan team atau ahli kumpulan kita.

iii)  Tidak seperti produk lain, kekayaan herbalife akan di share dengan kita melalui royalty. Iaitu kita akan mendapat hasil jualan kumpulan kita dalam bentuk royalty. Kita akan ada pencen dengan kekuatan team yang kita bentuk melalui pembangunan kumpulan dalam herbalife.

iv) Malah kita akan dibayar bonus dengan nilai royalty yang dicapai agar kita bersungguh membangunkan ahli kumpulan dan memperkenalkan kelebihan produk herbalife pada orang ramai.

Inilah ilmu yang mama dapat dari menghadiri Spectacular 2018

bersama Prof. Dr Idrus dah bersama dengan herbalife 11 tahun.. 

Semangat luar biasa selepas Spectacular 2018!!! 

Lebih bersemangat lagi selepas 13-14 Jan 2018 iaitu selepas kembali dari spetacular herbalife 2018 di Convention centre, Setia  City Shah Alam.

Sungguh menakjubkan ... convention disertai dari pelbagai negara Asia seperti Singapore, Indonesia , Thaiwan dll.. di sini  dapat berikan dorongan untuk memahari produk dan sistem pemasaran herbalife. Nampak Jelas kesungguhan herbalife untuk membantu human nation dengan kekuatan produknya dan memberi sumber pendapatan pada pengguna herbalife.  Kebetulan ini adalah pengalaman pertama di Spetacular herbalife dan mama telah menerima kelayakan supervisor pada hari tersebut yang membolehkan mama untuk mula mendapat royalty dari produk herbalife. Yang tingga hanya usaha lebih gigih dan kuat. Ternyata training dan latihan masa spetacular mampu memberi impak yang besar kepada mama untuk terus melangkah kedepan. InsyaaAllah


Alhamdulillah.. dah qualified supervisor d spectacular 2018.
tak sempat ambik gambar atas stage.. kelam kabut, rugi betul . hehe



salah satu Ucapan Speaker on the stage:
Seramai mungkin yg kita bantu orang di luar sana.. Hasil yang datang akan melimpah ruah.  Keberkatan yang  kita dapat dari Allah Taala dengan berniat untuk membantu orang lain.  First income yg anda dapat.. digalakkan donate kan 30% kepada zakat..anak-anak yatim, rumah-rumah kebajikan. Kemudian barulah fikirkan komitment kita sendiri.!!! MasyaAllah...

Maka Di sini kami semua telah di tanamkan ..Utamakan & perbetulkan niat dahulu apabila ingin bermula dengan herbalife.. MEMBANTU SERAMAI MUNGKIN ORANG-ORANG YANG MEMPUNYAI MASALAH KEGEMUKAN SEHINGGA CAPAI BERAT IDEAL MEREKA!!!


Yesss.. ini lah core team kami yg OhSem.. I LuV u All!!


BERSATU HATI

Dalam  herbalife juga.. kami telah di tanamkan dengan sifat bersatu hati  antara satu sama lain dalam team. Sesiapa tidak akan berjaya sekiranya mementingkan diri sendiri, ego, tamak, membelakangkan team yg telah banyak support to other people.  NAK BERJAYA ADA CABARANNYA.. BILA KITA KAYA PUN LAGI BANYAK CABARANNYA.. nak tau apa cabaranya yg paling hebat???... jawapannya adalah EGO!!!.. INilah cabaran kita yg paling dasyat yg akan kita hadapi bila kita dah ada kedudukan yang tinggi dan berduit. Ujian dari Allah Taala utk menguji sejauh mana keimanan kita dan keteguhan hati dan niat asal kita bermula. takde cabaran takde kejayaan.takde team anda maka anda bukan la sessape pun.. 


NIKMAT YANG PALING SERONOK.....
 kenikmatan yg paling BEST..paling OHsem.. apabila kita tengok hasil yg kita bantu orang-orang tadi yang ada masalah obersiti dapat result yang cukup-cukup cemerlang. Amazing lifestyle, badan yg sihat, ramping, sentisa dapat pujian dari pasangan anda... Alhamdulillah... itulah NIKMAT YANG SEBENARNYA.  


NIAT
Niat utama harus  di pegang teguh.. MEMBANTU ORANG-ORANG DI LUAR SANA UNTUK KEMBALI SIHAT.. mengenal pemakanan sihat, jenis2 kalori Yang masih lagi orang ramai keliru, dan obersiti yg memang kita maklumkan amat tinggi di Malaysia dan seluruh negara 


TIP KEJAYAAN
Rata-rata mereka yang berjaya dalam herbalife.. asalnya bermula seperti kami jugak.. masalah kesihatan, obersiti atau kegemukan, tidak tahu teknik amalkan  pemakanan yang sihat  dan masalah kewangan.

Dari  herbalife lah mereka2 ini bermula dapat kejayaan hidup... 
dapat kesihatan yg baik, dapat share kan  kepada orang-orang luar sana cara kembali sihat dan kuruskan badan.. dan juga dapat income yang luar biasa. MasyaAllah... Tabarakallah.. Alhamdulillah... rezeki Allah itu amat luar biasa dan luas sekali.   

So sesiapa yang merniat ingin kembali sihat, badan yang cantik dan berat yang ideal boleh je hubungi mama...insyaAllah mama akan kongsi apa yang mama dapat dan bawa bersama kepada kumpulan yang mama rasa sistem yang amat special telah dibangunankan menggunakan produk herbalife iaitu Diet Online Coaching.. 

Program Kuruskan badan secara online atau di rumah / lose weight from home
Anda jangan risau.. anda berada di rumah pun boleh je kurus.. seperti mama. yang asal tak pernah pun jumpa coach mama.. dah dapat berat ideal barulah la ada rezeki boleh jumpa.   Program ini  kita akan guide kan kepada para peserta selama 21 hari / 1 musim.  InsyaAllah.. pasti akan dapat result yang sangat  luar biasa TETAPI memerlukan komited anda mengikut segala aturan kami pada anda. alaa...tak lama pun  21 hari je.. nak cantik kan?.. nak kurus kan?.. nak sihat kan?.. so apa lagi boleh hubungi mama akan share kan.. .


Sekian terima kasih

Coach KakJa 0139335801
Instagram @ckrosliza

No comments:

Detox: Cara diet yang berkesan (Topik 7 Coach Kakja You Can Lose Weight From Home)

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Hai selamat malam semua.  Alhamdulillah hari ni dh hr ke 7 meal plan (mp) online diet kita. (...

Jom Follow Kak Ja