Cara nak buat business online- Tips nak dapat income dari bisnes online

Salam
Hari ni kakja nak share cara nak berjaya dalam bisnes online. Ramai yang tercari-cari bisnes apa yang nak buat...dan camna cara nak strike dalam bisnes ni..berikut kakja share tips yang boleh bantu korang semua untuk berjaya dalam bisnes online.



1) Produk atau keperluaan pengguna. Kita perlu cari produk yang benar2 boleh bantu pengguna yang akan jadi customer kita nnt. Kalau kita lihat sekarang trend ramai yang jual produk kosmetik dan kesihatan. sebab rata2nya pengguna adalah wanita dan  memang memerlukan produk ni untuk nak cantik dan sihat. Tapi kita perlulah ada produk dengan cari produk yang benar2 berkesan dan ada testimoni yang baik. Untuk online bisnes akak, Kak pilih produk kesihatan...nak tahu detail ttg produk kakja yang beri kejayaan luar biasa pada kakja boleh wasap kja direct ya..nnt kja share...
Klik link ni http://hubungicoachkakja.wasap.my/ 

2) Media sosial seperti intagram dan page facebook merupakan media utama penghubung dengan customer. Rata2 pengguna mengunakan talipon yang canggih dan ada instagram serta facebook. so peluang untuk mempromosi dan mendapatkan customer melalui media social amat tinggi. 
Boleh lihat IG kakja @ckrosliza or @ck.rosliza.diet or facebook page Ckroslizabeauty  untuk lihat sample cara2 kakja posting serta gunakan media sosial untuk mendapatkan custmer.

3)Training- training amatlah penting samada attend training ataupun mendapatkan coach yang dapat bantu secara personal untuk guide kita satu persatu amat penting. Sebenarnya nak berjaya perlu follow apa yang orang berjaya tu buat. ikut dan duplicate sebab dia dah tahu caranya...kita just belajar dan apply. Dibawah group kakja memang akan ada guide dan online coaching untuk melatih sesiapa saja yang ingin berjaya.




4) Commitment - Komited dengan apa yang kita buat. Komited untuk berjaya dan bersungguh pasti berjaya. kalau kita hanya merunggut tanpa berusaha lupakan. tapi kalau anda mahu berjaya dan berusaha, sabar dan sanggup belajar insyaAllah berima masa setahun dua anda akan berjaya seperti kami semua insyaAllah. 

InsyaAllah dengan 4 tips di atas anda akan mencapai impian anda untuk berjaya dalam bisnis online. Tetapi banyak lagi tips yang perlu kita apply yang akan kakja kongsikan pada yang serius nak buat nline coaching produk kesihatan dan kecantikan yang kakja boleh share. Yang paling utama kakja nak orang yang betul2 mahu melakukan untuk membantu diri sendiri dan keluarga. 

Sedikit pengalaman kakja yang telahpun berkecimpung dalam busines hampir 10 tahun lebih. Kak ja bermula dengan menjual tudung secara online jenama terkenal pada masa itu. Pada masa tu kakja berlajar cara dan teknik busnes online menggunakan facebook. Memamng untuk dan alhamdulillah kakja berjaya mengekplotasikan market dan kehendak pasaran pada masa tu dengan produk yang kakja jual. tetapi dengan kesusahan stok tudung serta margin untuk yang kecil aitu dalam 15-20 pearus sahaja maka ia telah membuka jalan untuk kakja mencari produk yang lain. Alhamdulillah kakja dapat produk nutrisi pemakanan untuk diet dan kecantikan yang memberi profit sehingga 50%. Kakja dapati ramai yang menjual produk ni, tapi cara pemasaran dan sistem yang berbeza. Tapi alhamdulillah kakja diperkenalkan dengan group yang memberi kesedaraan kaedah pemakanan dan cintakan produk dengan cara pemakanan yang betul. That's means kami mengajar cara menggunakan produk ni dengan cara betul maka customer akan terkesan dengan kesan menggunakan produk dan hasil yang mereka dapat. Alhamdulillah sekali lagi...mereka akan terus menggunakan produk ni tanpa di suruh kerana awareness yang kita berikan melalui pemakanan yang sihat dan diet yang betul membuatkan mereka terus untuk menggunakan produk ini.Produk yang dipilih penting, kaedah pemasaran juga penting dan profit margin yang sesuai dengan usaha kita diberikan oleh syarikat juga penting. selain tu syarikat ini memberikan bonus dan royalty kepada kita yang berusaha untuk sama2 menjual produk dengan kaedah yang betul. Sesiapa yang berminat nak tahu more ttg produk boleh hubungi kakja nnt kakja share A to Z ya.



Alhamdulillah, produk dah strong dan kakja dah ada basic online melalui facebook sebelum just tukar barang dalam kedai jer lah umpamanya...so busines berjaya dengan laju kerana kakja dan ada 5000 follower lebih di facebook ketika itu. Tapi masa berjalan, trend instagram telah melonjak naik, kakja beralih kepada instagram walaupun facebook tetap kakja maintain tapi insta mempunya pengaruh dan liga customer yang berbeza. kakja telah mempunya akaun insta khusus untuk diet online kaja dan customer rata2 datang dari instagram yang ada 32K dan 14K follower pada masa ini. Apa yang kakja nak katakan kat sini...instagram dan facebook adalah kedai kita...dapatkan follower seramai mungkin yang akan menjadi penggan kita dan dapatkan produk yang sesuai insyaallah akan boom. tapi ada lagi teknik posting, hastag, keyword dan tag yang perlu anda master untuk berjaya melalui insta dan facebook untuk business online ini. Tapi secara umumnya media social memainkan perannya yng amat penting dan produk yang boleh berikan anda keuntungan juga amat penting selain dari komittmen serta kesungguhan dalam bisness ini.

Yang paling penting juga kakja nak share adalah kejujuran dan niat kita. selalu istikomah untuk membantu orang melalui produk kita dan jujur dalam busness adalah amat mustahak. so jangan cuba untuk menipu customer kerana merekalah sumber pendapatan kita...kena jujur dan ntime dalam melayani custmer kita. kerana online seller kita tak berjumpa dengan buyer kita...jadi trust untk depa beli barang dan percaya kepada kita adalah permulaan untuk business dan insyaAllah akan berkekalan jadi regular customer kita.

Okay bagi sesiapa yang berminat nak sertai group kakja dan dapat ilmu dan tunjuk ajar dari kakja boleh hubungi inysAllah kakja akan share.

Klik link ni http://hubungicoachkakja.wasap.my/ 

Follow 2nd ig @ckz.rosliza utk perkongsian menu sihat.
.
Coach Kak Ja +60139335801
#teamckrosliza
#teamsyuhadaamran
#teamnickhinhussien
#ckrosliza
.
.
.
#tipsdiet #tipsdiet #bajuraya2018 #hijriahome #dietstartsmonday #mirafilzah #dietatkins #ariani #meloditv3 #tv3 #onlineshopping #turun5kgsebulan #eatcleankl #lunchboxkl #cadanganmakan #testimonikurus #beforeafter #rayahajisale #tipskuruscepat #ariani #seluarbesar #zalora #BHOnline

  

No comments:

Diet Pemakanan Sihat tidak perlu beli makanan mahal: intensive body cleansing

Hi, Assalamualaikum semua Kepada semua pembaca blog kakja...hari ni kja nak share ttg diet pemakanan sihat melalui meal plan....tapi ju...

Jom Follow Kak Ja