Pandemik Rahsia Tingkatkan Imunisasi Daya Tahan Badan Keluarga Kita Dengan Pemakanan Sihat

 Assalamualaikum wbt

MasyaAllah Tabarakallah kak ja nak share tentang cara pemakanan sihat dapat melindungi kita dari wabak. InsyaAllah jaga pemakanan 5x sehari akan tingkatkan daya tahan badan..dan dengan izinNya kita sekeluarga terpelihara dari wabak covid19 serta segala jenis penyakit insyaAllah.

Pemakanan sihat merupakan bekalan untuk badankan kita tingkatkan metabolisma serta tingkatkan sistem imunisasi badan kita. Kita akan fell sihat sepanjang hari serta bertenaga. Dengan cara ini kita dapat lindungi diri serta keluarga kita.

Sihat itu secara amalan pemakanan ni amat sesuai dalam suasana pandemik ni...dan kurus serta langsing tu bonus. Yang utama kekal sihat dan bertenaga utk jalankan tanggung jawap pada Allah dan keluarga kita insyaAllah.

Ok kak ja nak share apa yang kak ja amalkan dalam pemakanan seharian kami sekeluarga. Sarapan merupakan masa yang amat penting untuk bekalkan makanan yang bernutrisi pada badan kita. Tapi cabarannya time!! Masa penyediaan dan leceh. Tersilap ambil boleh naikkan berat badan dan badan lesu serta mengantuk sepanjang hari.

Jadi hati2 dan jaga sarapan anda sekeluarga. Kami anak2 semua ambil formula 1 shake herbalife. dah lebih 5 tahun alhamdulillah kami sekeluarga amalkan. Cepat bernutsiri dan kami anak2 kekal cergas sepanjang hari. Cepat penyediaan nya tak sampai 5 minit. Alhamdulillah yang penting kesihatan dengan pengambilan sarapan yang sihat. 

Selepas sarapan. Lunch dengan meal plan yang jelas portion kabo, protein dan sebagainya. Kakja sebagai coach mmg tekankan meal plan cara makan sihat seisi keluarga utk kekal sihat dan lose weigh bagi yang obes serta terlebih berat alhamdulillah setakan ni dah lebih 500 orang kak ja bantu alhamdulillah syukur sebab dapat bantu ramai orang kekal sihat. 

Dinner part yang mencabar. kerana tersilap ambil boleh naikkan berat sbb almost aktiviti kita sudah penghujung bila petang atau malam lebih2 lagi masa covid 19 pandemik dan PKP ni kita dah kurang aktiviti. ni akan naikkan berat badan kita. Kami sekelurga amalkan shake herbalife yg tinggi GI low kalori dan tinggi nutrisi yang sangat sesuai sebagai meal replacement masa dinner. jadi kita berikan makan berzat dan sesuai sepanjang hari. insyaAllah badan kita akan kekalkan tahap metabolisma dan tingkatkan daya dahan tubuh kita. Susah nak terkena penyakit dengan body yang sihat ni insyaAllah.

Ok kakja share khasiat pemakanan herbalife yg kak ja consume. Kalau ada yang nak tanya boleh PM wasap kak ja di nombor wasap di bawah ya:-

http://hubungicoachkakja.wasap.my/

Hari ni kakja nak shere sikit tips yang boleh jadi panduan buat semua rakan2 dan sesiapa saja yang memerlukan info tentang herbalife. Sekiranya masih lagi nak info dan guide cara makan herbalife dengan berkesan dan sistematik dan dapat hasil yg berkesan boleh wasap coach insyaAllah kakja akan guide dari A to Z. Kalau yang nak jadi member dan beli online dengan diskaun antara 25% hingga 50% dari laman web rasmi herbalife boleh hubungi kak ja ataupun baca posting kat link bawah ni:

https://mamaloveu-basma.blogspot.com/2020/05/bagaimana-cara-nak-jadi-ahli-herbalife.html

Tips info tentang produk herbalife yang kami sekeluarga consume adalah seperti berikut:

(Disclaimer: Herbalife products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. And Product and Income TEstimonials in this website are not typical, individual results may vary)


1) Herbalife Formula 1 Shake

Hidangan yang menyihatkan dengan 19 vitamin, minerals & nutrien yang perlu dalam 6 perisa yang lazat untuk menyokong pengurusan berat badan anda,  iaitu Cookies n Cream, Strawberry, Chocolate, Vanilla, Cappuccino, dan Tropical Fruits.

Hidangan sihat untuk nutrisi seimbang bagi menguruskan berat badan anda, menjadi lebih sihat dan cergas dalam membantu proses penurunan berat badan. Dapatkan 9g protein & serat yang menyihatkan. Beri khasiat kepada badan anda dengan Nutrisi selular 9 gram protein soya yang menyihatkan dalam setiap hidangan. Mengandungi antioksidan vitamin C dan E. Mengandungi Aminogen, plus bromelain dan papain,untuk menyokong pencernaan protein. zero kolesterol, zero trans lemak, Shake Formula 1 meliputi soy protein soya, serat dan nutrien perlu yang membantu menyokong metabolisme, pertumbuhan pembaikan selular, dan pengeluaran. Terdapat dalam 6 perisa lazat.



2) Herbalife Whey Protein (Formula 3)
Suplemen protein tanpa lemak untuk mengawal rasa lapar dan pengurusan berat badan yang sihat. Membantu dan membina jisim otot tanpa lemak, boleh membantu meningkatkan aktiviti antioksi dan vitamin. Pycnogenol menyokong pengeluaran tenaga selular, fungsi vaskular dan sistem imun badan anda. Protein lengkap, mengandungi sermua 9 asid amino perlu. Sumber asid amino sisteina dan metionina, penting untuk membina otot. Mengandungi tiada lemak, karbohidrat, kolesterol, garam, gula atau pemanis. Membantu anda menjadi kenyang lebih lama, memudahkan pengurangan berat badan. Badan memerlukan protein untuk mengekalkan jism otot tanpa lemak dan mengawal rasa lapar. Tetapi bagaimanakah cara terbaik untuk mendapatkan preotein secukupnya tanpa lemak dan kalori yang tidak diperlukan? Blended Soy and Whey Protein Powder mengabungkan soy dan whey untuk membantu memuaskan rasa lapar dan menyesuaikan pengambilan protein anda secara peribadi. 

3) Herbalife Tea Mix (Perisa Lemon/Peach)


Tea-mix segera yang lazat dan berkalori rendah membantu anda agar sentiasa bertenaga dan segar semasa anda menguruskan berat badan anda. Dapatkan peningkatan tenaga, Nikmati kebaikan teh hijau, menguruskan berat badan anda, rendah kalori dan kaborhidrat. Tea Mix yang menyegarkan boleh dihidang sejuk atau panas, membantu anda mengekalkan tenaga semasa anda menguruskan berat badan anda. Alternatif hebat kepada soda atau kopi, Tea Mix boleh didapati dalam 2 perisa: Lemon & Hibiscus, Peach.




4) TC Formula Herbalife

Mengandungi bahan-bahan herba membantu anda kekal sihat dan aktif. Membantu meningkatkan kadar metabolik semasa rehat. Merangsang tenaga tanpa menyebabkan iritasi dan keresahan. Mengandungi beberapa jenis herba yang membantu badan anda kekal sihat dan aktif sepanjang hari. Dengan manfaat polifenol teh daripada ekstrak teh hijau, teh hitam dan teh oolong.

5) Chocolate Peanut Protein Bar

Bar kenyal dirumus dengan sebatian protein soya dan wei, serat sihat dan 23 vitamin dan mineral, boleh membantu mengekalkan tenaga dan selera anda. Menggalakkan pengurusan berat badan yang sihat memuaskan rasa lapar anda. Dapatkan12g protein dalam setiap bar. Semasa menguruskan berat badan atau mengekalkan kesihatan anda, anda memerlukan snek sihat yang serasi dengan gaya hidup anda yang sibuk. Bar Protein Herbalife mengandungi 12 gram protein, tambah vitamin dan mineral untuk membantu anda mengawal selera dan meningkatkan tenaga anda. 

6) Herbal Aloe Concentrate

Minuman yang tulen dan menyegarkan yang diperbuat daripada aloe vera untuk membantu mengekalkan kesejahteraan umum. Diperbuat daripada aloe vera dan mengandungi enzim dan vitamin. Mengandungi bunga kamomil yang menenangkan. Cara yang positif dan menyegarkan untuk memastikan anda mengekalkan pengambilan air yang mencukupi. Pertimbangkanlah untuk menggantikan minuman ringan dengan Herbal Aloe Concentrate Mix untuk membantu anda meminimumkan pengambilan gula. Boleh dinikmati sebagai suplemen kepada diet harian anda. Herbal Aloe Concentrate Mix diperbuat daripada tumbuhan aloe yang mengandungi enzim semula jadi, vitamin, mineral, dan asid amino.

7) Mixed Fibres with Inulin Powder Drink - Perisa Epal

Mixed Fibres with Inulin Powder Drink – Perisa Epal adalah sumber serat larut and serat tidak larut yang baik. Serat tidak larut menyokong pergerakan usus. Mengandungi serat larut dan serat tidak larut yang baik. Setiap hidangan membekalkan 5g serat daripada 20-30g pengambilan serat harian yang disyorkan. Boleh dinikmati dengan air atau ditambah ke dalam shake, jus atau minuman kegemaran anda! Banyak diet moden kekurangan serat yang mencukupi, yang penting untuk pengurusan berat badan dan kesihatan usus. Serat larut memperlahankan pergerakan makanan dalam system pencernaan dan memberi rasa kenyang.

8) Celactivo
Celactivo ialah suplemen kesihatan yang dirumuskan dengan asid alfa lipoik dan vitamin B untuk menyokong proses metabolik normal dan menyediakan perlindungan antioksidan untuk badan. Ia juga mengandungi aloe vera untuk meningkatkan penyerapan mikronutrien. Menawarkan manfaat asid alfa lipoik sebagai sumber antioksidan untuk mencegah kerosakan selular. Membantu mengembalikan antioksidan intraselular seperti Vitamin E dan Vitamin C di dalam badan. Mengandungi aloe vera yang membantu badan menyerap mikronutrien. Ditambah dengan vitamin B untuk metabolisme tenaga bagi menyokong gaya hidup yang sihat dan aktif. Dalam bentuk kapsul sayuran. Celactivo mengandungi asid alfa lipoik, antioksidan universal untuk melawan radikal bebas di dalam badan dengan mengitar semula antioksidan yang lain di dalam sel. Tambahan pula, Celactivo juga mengandungi aloe vera untuk membantu badan menyerap mikronutrien. Ia juga ditambah dengan vitamin B untuk metabolisme tenaga bagi menyokong gaya hidup yang sihat dan aktif.

9) Green Tea Mix (Perisa Original & Pomegranate)


Green Tea Mix diekstrak daripada daun teh hijau (Camellia sinensis). Ia mengandungi aroma semula jadi. Green Tea Mix enak diminum panas atau sejuk. Diekstrak daripada tumbuhan semula jadi minum teh hijau sabagai cara alternatif untuk menyokong hidrasi harian. Membantu aktiviti antioksidan badan. Hanya 3 kalori setiap hidangan. Enak diminum panas atau sejuk. Mudah dibawa ke mana-mana dalam bentuk serbuk. Teh hijau mengandungi polifenol yang merupakan antioksidan yang kuat. Antioksidan membantu melawan radikal bebas, melindungi sel-sel daripada mengalami kerosakan1. Radikal bebas yang terlampau banyak boleh mempercepatkan proses penuaan, dan juga menjejaskan kesihatan.

10) Guarana Powder Plus
Cergaskan diri dengan sebatian teh guarana, oren pekoe dan teh hijau yang merangsangkan. Kaya dengan antioxidant. Mengandungi kafein yang wujud secara semula jadi untuk memberi rangsangan lembut yang memudahkan anda bertenaga. Kafein yang wujud secara semula jadi membantu meningkatkan kecergasan dan membaiki prestasi tugasan. Membancuh dalam air dengan segera.Teh segera yang merangsangkan ini mangandungi kafein yang wujud secara semula jadi dari guarana dan oren pekoe untuk membantu anda berasa bertenaga dan cergas.





Disclaimer: Produk tidak bertujuan untuk mencegah/mengubati apa-apa penyakit.

KakJa sekarang sedang bergiat aktif sebagai coach online dengan meal plan dan kombinasi nutrisi herbalife. Ternyata resultnya lebih cepat, mudah dan sistematik serta khasiatnya lebih lagi dari segi luaran dan juga dalaman dalam menjaga tubuh badan kami sekeluarga. Nutrisi herbalife direka khas untuk kita sekeluarga. 

Berikut adalah Favoriates Kami Sekeluarga:

Nutrisi Herbalife yang menjadi kegemaran Kak Ja sekeluarga:

F1 Nutrition Herbalife- Hidangan yang menyihatkan dengan 19 vitamin, mineral dan nutrien perlu dalam 6 perisa yang lazat untuk menyokong pengurusan berat badan anda. Herbal Aloe Concentrate -yang saya akan cerita lebih detail dalam entri kali ini. Tea Mix Lemon Hibiscus - Tea-mix segera yang lazat dan berkalori rendah membantu anda agar sentiasa bertenaga dan segar semasa anda menguruskan berat badan anda. F3 Whey Protein - Suplemen protein tanpa lemak untuk mengawal rasa lapar dan pengurusan berat badan yang sihat. Fiber - Rahsia perut untuk kempis. Tc Formula - Mengandungi bahan-bahan herba membantu anda kekal sihat dan aktif.






Mama terkini kekal sihat alhamdulillah MasyaAllah Tabarakallah, dan maintainace berat mama 49Kg Alhamdulillah dan BMI sihat:)
Detail program boleh whatsApp Coach Kak Ja untuk detail ataupun terjah laman web rasmi Coach Kak Ja untuk detail program ya

Follow Instagram: @ckrosliza
Laman Web Rasmi: https://onlinediet2018.weebly.com/
Wasap No: 601125226700
Wasap Quick Link: http://hubungicoachkakja.wasap.my/




Memilih Produk Herbalife yang sesuai untuk anda............Sila baca link bawah ini
Beli Secara Online: Memilih Produk Herbalife Yang Sesuai Untuk Anda Tips Dari Coach Kakja (Kurus Online)

Cara dapatkan harga diskaun herbalife produk 25%-50%..........Sila baca link bawah ini
Cara untuk jadi member herbalife dan beli produk direct dari herbalife (original produk)...Sila baca link bawah ini
https://mamaloveu-basma.blogspot.com/2017/12/tips-cara-nak-beli-herbalife-online.html

https://mamaloveu-basma.blogspot.com/2020/06/bahaya-produk-tiruan-herbalife-murah.html

Cara untuk jana pendapatan melalui herbalife..............Sila baca link bawah ini
https://mamaloveu-basma.blogspot.com/2018/01/pengalaman-herbalife-spetacular-2018.html

APA YANG ADA DALAM PROGRM EVERYONE LOSE WEIGHT ONLINE COACHING?

PROGRAM KURUS  MAKAN 5 KALI SEHARI!

1) Meal Plan makan untuk 1 bulan
2) Nutrition untuk breakfast dan dinner disediakan
3) Group coaching & One-On-One Coaching
4) Tips, Info & Ilmu pemakanan hari-hari
5)  Groceries checklist
6)  Combo workout step by step dari rumah
7) COACH PERIBADI

ANDA BOLEH TURUN BERAT TANPA SENAMAN, TAPI ANDA TAK BOLEH TURUN BERAT TANPA DIET YANG BETUL🙅🏻‍♀️

FULL MEAL PLAN DIET ‼️
1) Lunch seimbang karbo & protein. .
2) Portion
3)Waktu makan
4) Cara masak
5) Resepi di berikan

Diet selalu gagal sebab .. Tak tau nak makan apa, dari pagi sampai malam, semua yang join program akan dapat full bimbingan , apa yang perlu dimakan , dan akan dibimbing dari segi portion, waktu makan, resepi dan cara masak yang sesuai dalam nak turunkan berat badan. .

Teknik zig zag diet, pengiraan kalori semuanya akan dibimbing satu demi satu. Jadi tak perlu pening untuk nak kira kalori makanan setiap hari.

Follow IG @ckrosliza untuk perkongsian menu sihat.

Coach KakJa

Nak tahu detail resepi diet online serta meal plan sihat yg  lengkap resepi lunch 30 days  boleh join ELWO slot setiap bulan, yg bermula pada setiap 3hb....jom hubungi kak ja kat link detail bawah ya

detail program boleh whatsApp Coach Kak Ja untuk detail ataupun terjah laman web rasmi Coach Kak Ja untuk detail program ya

Follow Instagram: @ckrosliza
Wasap No: 601125226700

-Coach Kakja=

No comments:

Pandemik Rahsia Tingkatkan Imunisasi Daya Tahan Badan Keluarga Kita Dengan Pemakanan Sihat

 Assalamualaikum wbt MasyaAllah Tabarakallah kak ja nak share tentang cara pemakanan sihat dapat melindungi kita dari wabak. InsyaAllah jaga...

Popular Post from Mamaluv ELWO Blog